""

Arslan: Kimse Amerika’da oturup Türkiye’ye ayar vermeye çalışmasın « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:09

Arslan: Kimse Amerika’da oturup Türkiye’ye ayar vermeye çalışmasın

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye’de yapılacak seçimlere dışarıdan müdahaleye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Arslan: Kimse Amerika’da oturup  Türkiye’ye ayar vermeye çalışmasın
Son Güncelleme :

28 Nisan 2018 - 7:00

Öz Orman-İş Sendikası’nın Haymana’da devam eden ‘Temsilci Eğitimi Semineri’nde konuşan Settar Aslan, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerini yönlendirmek için dışarıdan müdahale girişimleri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
“Bu millet, tarihte 16 büyük devlet kurmuş ve hiçbir zaman esareti kabul etmemiş bir millettir. Son olarak Türk Milleti, hiçbir zaman esir edilemeyeceğini 15 Temmuz’daki ihanet kalkışmasında bir kez daha gösterdi. Türkiye, seçimlerde kendi iradesiyle kararını verir. Kimse Amerika’da oturup da Türkiye’deki seçimlere müdahale etmeye, Türkiye’ye ayar vermeye çalışmasın. Bu millet, böylesi süfli müdahalelere pirim vermez; geçmiş seçimlerde olduğu gibi, 24 Haziran seçimlerinde de feraset ve basiretini gösterir.”
Settar Aslan, bugünün şartlarında yıkıcı eylemlerle hak aramanın mümkün olmadığını da anlattığı konuşmasında, sendikacılığın hak arama mücadelesini akıl ve bilgiyle yürütmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Sendika olarak bizim görevimiz tribünlere oynamak değil, temsil ettiğimiz emekçilerin haklarını korumak ve geliştirmektir. Ankara’ya gelip eylem yaparak hak alıp gideni görmedik. Ama biz, temsil ettiğimiz emeğin hakkını ve haklılığını muhataplarımıza samimiyetle anlatarak çözüme ulaştırdık. 8 binden fazla geçici işçi emekçimizin tam yıl çalışma beklentilerini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız olmak üzere, tüm muhataplarımıza anlattık. Muhataplarımız talebimizin haklılığını gördü; geçici işçilerimizin yıllık çalışma süreleri 6 aydan 10 aya uzatıldı.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.