""

Arslan: Seçimler, demokrasimizin olgunluğunu gösterdi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:04

Arslan: Seçimler, demokrasimizin olgunluğunu gösterdi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 24 Haziran seçimlerinin, ülkedeki tüm siyasî görüşlerin Parlamento’ya yansımasını sağladığını söyledi.

Arslan: Seçimler, demokrasimizin  olgunluğunu gösterdi
Son Güncelleme :

29 Haziran 2018 - 7:00

Settar Aslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle Öz Orman-İş Sendikası tarafından düzenlenen Tarım ve Ormancılık İşkolunda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi’nin Ankara’daki açılış toplantısındaki konuşmasında, 24 Haziran seçimlerinin, temsil kabiliyeti en yüksek tabloyu ortaya çıkardığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Böylece ülkedeki tüm siyasî görüşler TBMM’de temsil imkânı bulmuştur. Barış ve huzur içinde bir seçim süreci yaşadık. Bunlar da, demokrasimizin geldiği düzeyi ortaya koymaktadır. Neticede, (Ben Parlamentoya giremedim) diyen bir kitle kalmadı.
Siyasî partiler, sosyal yardım vakfı gibi dayanışma içine girdi. Bir parti, başka bir partinin seçime girebilmesi için milletvekili desteği verdi. Bir başka parti, barajı aşabilmesi için diğer bir partiye oy desteği sağladı.”
Seçime katılımın yüzde 90’a yaklaşmasının çok anlamlı olduğunu da vurgulayan Settar Aslan, “Birçok demokratik ülke, yüzde 50’nin altında katılımla seçim yapıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke, Türkiye’deki seçimlerle çok yakından ilgilendi. Bu da, yaptığımız seçimlerin önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizi temsil edenler, diklenmeden dik durarak, devletimizi ve milletimizi onurla temsil etmektedir. Hepimiz, ülkemizin geldiği bu noktayla övünmeliyiz.” dedi.
Aslan, 24 Haziran seçimleriyle geçilen yeni yönetim sisteminin, yasama ve yürütmeyi de birbirinden ayırdığını belirterek, “İddia edilenin aksine, yeni sistemle birlikte, Parlamento ve milletvekilliği büyük bir önem kazanmıştır.” şeklinde konuştu.
TARIM VE
ORMANCILIKTA İŞ KAZALARI
Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, tarım ve ormancılık sektörünün hem işletmeler hem de çalışanlar bakımından, kayıtdışılığın yoğun olduğu bir sektör olduğunu da ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sektörde yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıkları, büyük can kayıplarına, yaralanmalara, sakatlıklara neden olmaktadır. Tarımda kullanılan zirai ilaçlar da bir diğer büyük tehlike kaynağıdır. Sektörde kadın, çocuk ve yaşlı işçilerin yoğun şekilde çalışması, iş kazası ve meslek hastalıkları riskini daha da artırmaktadır.
Öte yandan, tarım ve ormancılık alanında, sendikal ve diğer örgütlenmeler de çok zayıftır. Bu durum da sektördeki eğitim çalışmalarını çok daha önemli hale getirmektedir. Başlattığımız bu eğitim projesiyle, binden fazla emekçimizi iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirmiş olacağız. Ayrıca bu eğitimler sırasında ortaya çıkan görsel malzemelerle eğitim setleri hazırlayacağız. Böylece, eğitimi daha geniş kitlelere yaymış olacağız.”
Tarım ve Ormancılık İşkolunda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi açılış toplantısında konuşan Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM Eski İdare Amiri ve 24-25-26. Dönem Çorum Milletvekili Salim Uslu, tarım ve ormancılık sektöründe hem işletmelerin, hem de çalışanların gelirlerinin çok düşük olması, kayıtdışılık oranının yüksekliği, ulaşım imkânlarının yetersiz olması, işletmelerin dağınık olması, denetimin zorluğu, işçi sayılarının az olması gibi sebeplerin, sektörde sendikal örgütlenmeyi de zorlaştırdığını, o bakımdan sektörün özel olarak ele alınması gerektiğini bildirdi.
İş sağlığı ve güvenliği konusunda alınacak tedbirleri bir maliyet unsuru gibi görmemek gerektiğini anlatan Salim Uslu, tarım ve ormancılık işkolundaki iş kazası ve meslek hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı.
Uslu, yakın geçmişte alınan tedbirlerle birçok işkolundaki iş kazası ve meslek hastalıklarının düşüş eğilimine girdiğini de hatırlatarak, “Fakat büyük tabloya baktığımızda, başta gemi inşa sanayii olmak üzere, bazı alanlarda pazarın başka ülkelere kaymakta olduğunu görüyoruz.
Dolayısıyla, tedbirlerimizi alırken, büyük fotoğrafı da göz önünde bulundurmalıyız.” şeklinde konuştu.
Toplantıda, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç da birer konuşma yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.