""

‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ özel gösterimle izleyici ile buluştu « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 06:26

‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ özel gösterimle izleyici ile buluştu

Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmi, Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde izleyiciyle buluştu.

‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ özel gösterimle izleyici ile buluştu
Son Güncelleme :

05 Aralık 2023 - 16:26

Kozluk’ta ilk görev yaptığı okulda 6 yıl önce karne dağıttıktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık´ın aracına teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Aybüke Öğretmen’in hayatını anlatan TRT ortak yapımı film Yozgat´ta özel gösterime girdi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmine, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat il protokolü, filmin oyuncularından Turgay Tanülkü, senarist Uğur Kılıç, şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın ile öğretmenler, öğretmen adayı öğrenciler ve diğer öğrenciler katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği ve zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı filmde öğretmenlik mesleğinin kutsallığı bir kez daha anlatılmaya çalışıldı.
Film gösterimi 8 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.
Film gösterimi sonrası açıklama yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Evren Yaşar, Cumhuriyet döneminden bugüne çok sayıda şehit öğretmen olduğunu bunlardan bir tanesinin de kutsal görevini ifa ederken şehit edilen Aybüke öğretmen olduğunu söyledi.
Yakın zamanda Cumhurbaşkanlığında galası yapılan filmin Yozgat ayağını da Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar konuşmasının devamında; “Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesinde geleceğin öğretmenlerini yetiştiriyoruz. “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmini üniversitemizle öğrencilerimizle buluşturmak çok önemliydi. Haince şehit edilen Aybüke öğretmenin hayatını genç öğretmen adaylarına göstererek adını unutturmamak ve bu vesile ile şehitlerimizi tekrar anmak adına bu programı gerçekleştirdik. Bizim için çok önemli ve tarihimize mal olmuş değerler. Bu güzel örnekleri hayatımızdan çıkartamayız. Özellikle öğretmen olacak öğrencilerimizin bu filmi seyretmesini arzu ettik. Bu memleket buraya geldiyse ve bu vatan vatan olduysa şehitlerimizin bunda payı büyük. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şanlı tarihimizde ayrı bir yere sahip olan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. / Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.