""

Baro’dan ABD ve İsrail’e tepki « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:47

Baro’dan ABD ve İsrail’e tepki

Yozgat Barosu Başkanı Mehmet Şimşek, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in başkenti olarak tanımasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Baro’dan ABD ve İsrail’e tepki
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2018 - 7:00

Baro Başkanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD’nin Birleşmiş Milletler kararını ve uluslar arası hukuku hiçe sayarak yine Kudüs’ün tarihi ve kültürel gerçeklerini görmezden gelerek ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının istikrarsız ve kaotik getirecek vahim bir davranış olduğunu vurguladı.
Baro Başkanı Şimşek, “İsrail’in çok uzun süredir sergilediği işgalci ve hukuksuz eylemlerine ;dünya ülkeleri gözlerinin önünde cereyan ediyor olmasına rağmen sessiz kalmıştır .Maalesef İsrail yeni bir insanlık suçu işlemiş ve Elçilik açılışı esnasında kadın-erkek , yaşlı-çocuk demeden ,Filistin halkına karşı katliam gibi bir eylem gerçekleştirmiş. 60’ı aşkın Filistinli kardeşlerimizin canına kıymış, 200 den fazla kişiyi ise yaralanmıştır .İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği bu katliamı şiddet ve nefretle kınıyoruz . İsrail uygulamaları ile maalesef ; gerçek sahipleri olan Filistinliler için bu toprakları açık hapishane haline getirmiştir. Kargaşa ,kaos ;işkence ve katliamlar … İsrail, sistematik bir şekilde bunları uygulamaktadır. Masum Filistin halkının haklarının İsrail devlet tarafından on yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi karşısında tüm dünya ülkelerinin ve insanlığın , dur dememesi ,sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değildir.Tarih bu günleri kara bir leke olarak elbette yazacaktır. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit olan Filistinlilerin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er yada geç anlayacağını düşünüyoruz. İsrail’in insanlık dışı bu katliamında hayatını kaybeden masum Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet , tüm İslam alemine başsağlığı , yaralılara acil şifalar diliyorum .”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.