""

Başkan Akdemir: Bakkal esnafımız perakende yasasının çıkmasını bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 11:35

Başkan Akdemir: Bakkal esnafımız perakende yasasının çıkmasını bekliyor

Yozgat’ta faaliyet gösteren küçük esnaf, zincir marketlerin haksız rekabetine karşı mücadele etmek amacıyla beklenen perakende yasasının bir an önce çıkmasını istiyor.

Başkan Akdemir: Bakkal esnafımız perakende yasasının çıkmasını bekliyor
Son Güncelleme :

06 Aralık 2023 - 18:24

Yozgat Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, bu yasanın küçük esnafın korunması adına önemli bir adım olduğunu belirterek, “Eğer küçük esnaf yok olursa, çıkar zincir marketin birisi çıkar devleti tehdit eder hale gelir” dedi.
Yasa kapsamında zincir marketlere getirilmesi planlanan düzenlemeler hakkında bilgi veren Akdemir, küçük esnafın korunması, alışveriş merkezlerinin denetlenmesi ve zincir marketlerin faaliyetlerine sınırlamalar getirilmesi gibi önemli maddelerin bulunduğunu ifade etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, marketlerin açılacağı yerlerde nüfus yoğunluğunun dikkate alınacağını ve zincir marketlerle bakkal veya büfe arasındaki mesafenin en az 200 metre olacağını belirtti.
Akdemir, “Zincir marketler küçük esnafın satacağı bütün ürünleri satıyor. Bu durum piyasada haksız rekabete yol açıyor. Yazın plaj ürünlerinden kışın kış lastiğine, eğitim sezonunda kırtasiye ürünlerinden kurbanlık satışına kadar her şeyi satıyorlar. Bu da küçük esnafın zor durumda kalmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.
Küçük esnafın beklediği düzenlemeyle birlikte, zincir marketlerin açılış ve kapanış saatleri düzenlenecek, sayılarına sınırlama getirilecek ve çalışanların hakları korunacak. Ayrıca, Pazar günleri zincir marketlerin kapalı olması yönünde öneri getirildiği ve bu durumun küçük esnafa iş yapma fırsatı tanıyacağı belirtildi.
Yozgat Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Akdemir, “Perakende yasası küçük esnaf için çok önemli. Küçük esnaf eğer yok olursa bu büyük sorun olur. Bu yasa, küçük esnafın korunması ve adil rekabet ortamının sağlanması için önemli bir adımdır” dedi. Akdemir ayrıca, Avrupa’da bu tür düzenlemelerin başarıyla uygulandığını ve Türkiye’nin de benzer bir yaklaşımı benimsemesi gerektiğini ifade etti. Cemil MERMERTAŞ

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN