""

Başkentte ustalara vefa ve saygı töreni « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:41

Başkentte ustalara vefa ve saygı töreni

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı, yarım yüzyıllık gazeteci ve sanatçıları düzenlenen törende ödüllendirdi.

Başkentte ustalara vefa ve saygı töreni
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2018 - 7:00

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı, yarım yüzyıllık gazeteci ve sanatçıları düzenlenen törende ödüllendirdi.
YOZGATLI DUAYEN GAZETECİYE 50.YIL ONUR ÖDÜLÜ
Mesleğinde yarım yüzyılı geride bırakan Yozgat Gazetesi sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı’ya da üzerinde “Bir mesleğin varoluşunun birinci koşulu, ustaların varlığıdır.Bir usta olarak ,mesleğinizde geride bıraktığınız 50 yılın onurunu bizimle paylaştığınız için şükranlarımızı sunarız” yazılı onur ödülü verildi. Ustalara ödüllerini iletişim fakültesi öğrencileri verdi.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV) ‘Meslekte 50 yıl onur günü’ kapsamında Başkentte düzenlediği törende 23 duayen gazeteci ve sanatçıya ‘50.yıl onur ödülü’ ile A.Ü iletişim fakültesi atölyelerinde çalışan başarılı öğrencilere ‘öğrenci emek’ ödüllerini dağıttı.
Program sonunda ise plaket ve çiçeklerle ödüllendirilen duayen gazetecilerin fakülte ve İlev’in digital arşivleri için stüdyo resimleri çekildi.
A.Ü.İletişim fakültesi MTÖ salonunda gerçekleştirilen ‘Meslekte 50.yıl onur günü ‘töreninde ilk konuşmayı İLEV başkanı Ali İnandım, yaptı.
Konuşmasında usta-kalfa ve çırak ilişkilerine değinen İLEV Başkanı ve Milliyet Gazetesi yazarı Ali İnandım, şunları söyledi: “Bir ülkenin,bir toplumun başına gelebilecek en kötü şeylerden birisidir usta-çırak ilişkisinin azalması ya da bitmesi..Bu,bilgi ve tecrübe devredilmiyor demektir.Keşfedilmiş bilgiyi yeniden keşfetmek ,tecrübeyi tekrar tekrar baştan edinmek zorunda kalmak demektir.
Usta ; süzülmüş,damıtılmış,demlenmiş bilgi ve tecrübe demektir.Çırak olur,kalfa olur, ustamızı geçersek gelişiriz.”
Meslekte 50 yılı onur günü töreninin 2.konuşmacısı Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Savaş Kıratlı, cemiyetin bu önemli etkinliğe katkılarını sürdüreceğini belirtti. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülrezzak Altun ise ustalara’ vefa ve saygı’ amacıyla meslekte 50.yıl onur günü etkinliğinin ilk kez 2000 yılında başladığını ve 2003 yılından itibaren de geleneksel hale getirildiğini belirterek “1965 yılında kurulan okulumuzun ilk mezunlarını gelecek yıldan itibaren burada ağırlayacağız “dedi. Altun ,fakülte digital arşiv dönemine geçtiğini ifade etti. Sunumunu Gülden Özel’in gerçekleştirdiği törende Usta gazeteci ve sanatcılara ödüllerini fakültenin başarılı öğrencileri, öğrencilere de ‘emek’ ödüllerini akademisyenler verdi.
Meslekte 50 yıl onur günü nedeniyle ödüllendirilen gazeteciler ve öğrenciler onuruna Ankara Gazeteciler Cemiyeti salonunda bir kokteyl verildi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin kokteylde yaptığı konuşmada Türk basının sorunlarına değinerek, dünyada basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye’nin 157.sırasında yer aldığını vurguladı. Türkiye’de son dönemde bir gazeteci kuşağının kaybedildiğini ifade eden Bilgin, “Yenisini kaybetmemeliyiz.Yeni bir kuşak yetiştirmeliyiz.Onun için önemsediğimiz genç iletişimcilerle her zaman dayanışma içinde olmaya kararlıyız”dedi. Yozgat’ın yarım yüzyıllık gazetecisi Osman Hakan Kiracı’nın meslek hayatında bugüne kadar edindiği ödül sayısı, 50.yıl onur ödülüyle birlikte 21’e yükseldi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.