""

Belediye Başkanı adayı ve Meclis üyeleri… « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 12:40

Belediye Başkanı adayı ve Meclis üyeleri…

Belediye Başkanı adayı ve Meclis üyeleri…
Son Güncelleme :

04 Mart 2019 - 7:00

31 Mart Mahalli İdareler genel seçimlerine bir aydan az bir zaman kaldı… Vatandaş henüz kararını vermiş değil. Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da kararsız çok sayıda insan bulunuyor… Fakat Partilerin seçim koordinasyon merkezi üyeleri tarafından yapılan organizasyonlarla mahalle ev toplantıları Başkan adaylarının katımlıyla devam ediyor…

Belediye başkan adayları, hazırladıkları projeleri bu toplantılarda vatandaşa anlaşılır bir dille anlatmanın gayreti ve çabasını verdiklerini gözlemliyoruz. Burada unutulan ya da gözden kaçan asıl bir hususu tekrar hatırlatmak isterim…

* * * *

Dolayısıyla Türkiye yeni bir sisteme geçmiştir… Yasama ile Yürütmenin bir birinden ayrıldığı yeni dönemde seçimi kazanan Belediye başkanı tek başına bütün işlerin üstesinden gelmesi mümkün olmayacaktır.

Belediye Başkanın aynı zamanda işi bilen, şehrin eksiğini ve noksanını gören bir yönetime mutlaka ihtiyacı olacaktır.

Demem o ki, Biz hep belediye başkan adaylarına dikiyoruz gözümüzü ama yerel yönetimler kurumsal bir yapıdır. O yapı bir şahıstan ibaret değil, encümeni ve meclisi var. Esasa yönelik temel yetkiler ne başkanda ne de bir kısmı memurlardan oluşan encümenlerde. Uygulamada görünmeseler bile belediye meclis üyeleri genel çerçeveyi çizmede en yetkili son mercidir.

* * * *

Dedim ya seçimlere bir aydan az bir zaman kaldı. Yüksek Seçim Kuruluna verilen geçici listeler artık kesinleşti. Bundan sonra malum listelerin değiştirilmesi mümkün olmadığına göre sahi o kurum için ortaya çıkan ve listeye giren ya da alınan adaylara hiç baktık mı?

Bilgi ve birikimlerini, hayat çizgilerini hiç merak ettik mi? Niye aday olduklarını hiç sorduk mu? Ben dâhil ne yazık ki ne merak ettik ne de sorduk, soruşturduk.

Yazımın üst kısmında Partilerin seçim koordinasyon merkezi üyeleri tarafından organize edilen ev toplantılarına Başkan adaylarının katıldığını ifade etmiştim. Bu arada siyasi kulislerden aldığım bilgilere göre listelere isimleri yazılan birçok meclis üyesi, toplantılara katılma zahmetinde dahi bulunmamışlar.

Şimdiden Başkan adayının toplantısına katılma zahmetine girmeyen meclis üyesi, seçimden sonra Belediyeye ya da şehre ne katacak, doğru anlamış değilim.

Bundan sonra hiç olmazsa kampanya sürecinde kim olduklarına ve ne düşündüklerine bakalım ve anlattıklarını/anlatacaklarını hiç unutmayalım.

 

  • İktidar partisinin yüzünün eskidiğini, yaptığı hataların vatandaşa ağır fatura olarak döndüğünü, bu seçimde kaybedeceğini anlatan Başkan adayı!
  • Öğrencilerle gençlik buluşma toplantılarına katılarak, gençlerle sohbet ederek, sorunları dinleyen Vekil!
  • Hibe desteklerin hazırlanan projelere verilmeye başlandığını bir toplantı ile kamuoyuna anlatan Bürokrat!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.