""

Belediye, içme su şebekesini SCADA ile izleyecek « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:33

Belediye, içme su şebekesini SCADA ile izleyecek

Yozgat Belediyesi içe su şebekesini, klor, sıcaklık, bunaklık gibi hareketleri kurduğu yeni sistem olan SCADA ile izleyerek kontrol edebilecek.

Belediye, içme su şebekesini  SCADA ile izleyecek
Son Güncelleme :

30 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, akıllı sistem SCADA ile su depoları ve terfi merkezlerinin online izlenmesiyle depolarda taşma, boşalma gibi su kayıplarının önüne geçileceğini söyledi.
Başkan Arslan, “ Suda Akıllı Sistemle Akıllı Kazanımlar Projesinde Yozgat içme suyu şebekesinde bulunan 4 adet terfi merkezi ve 13 adet su deposuna entegre edilecek olan akıllı sistem SCADA ile suyun izlenip kontrol altında tutularak doğal kaynaklardan olan suyun sürdürülebilir kalkınmayı destekleme projesi ORAN Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde başarılı bulunup sözleşmemizi imzaladık. Yapılacak olan sistemle suyun daha Yozgat merkez sınırlarına girmeden bulanıklık, sıcaklık, PH ve klor değerlerini kayıt altına alınıp uzaktan izlenmesini sağlayan SCADA sistemi kurulacaktır. Halkımıza ulaştırdığınız suyun sürekli olarak izlenip kalite değerleri kayıt altında tutulacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.