""

Benim Kulübüm Yeşilay projesi yaygınlaşıyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:01

Benim Kulübüm Yeşilay projesi yaygınlaşıyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yozgat Şubesi tarafından başlatılan “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi Yozgat’ta ilkokullarda hayata geçirilerek yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Benim Kulübüm Yeşilay  projesi yaygınlaşıyor
Son Güncelleme :

28 Nisan 2018 - 7:00

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, projenin ülke genelinde uygulandığını belirterek, “Benim Kulübüm Yeşilay Projesi önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında ilk ve ortaokullarda uygulanan, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve TBM kazanımları temelinde öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir projedir.”dedi.
Şube Başkanı Coşkun, şöyle devam etti: “2018 Yılında Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’nin ilkokul formatını ülke genelindeki 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yaygınlaştırmak, okullardaki Yeşilay kulüplerinin prestijlerini ve etkinliğini yükseltmek, bu çerçevede Yeşilay şubelerinin organizasyon yeteneklerini artırmak ve genç Yeşilay gönüllülerini harekete geçirmek amacıyla bir Tip Proje oluşturulmuştur. İlk defa 30 Mart 2018 tarihinde Merkez Toki Mevlana ilkokulunda uygulanan ve çok başarılı geçen projenin ikincisini 27 Nisan Cuma günü merkez Yavuz Selim İlkokulunda uygulamış bulunmaktayız. İlerleyen zamanlarda diğer okullarımızda da uygulamaya devam edeceğiz.”
Coşkun, projenin amaçlarını şöyle sıraladı: “ Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak.
Önleme çalışmalarında akran eğitim metodunu işlevsel bir araç haline getirmek ve öğrencilere doğru rol modeller sunmak. Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek ve yeni ilgi alanları oluşturmak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.