Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEYDER’de Turizm konuşuldu

Bozok Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BEYDER) bu haftaki konuğu Bozok ÜniversitesiİİBF, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım oldu.

Bozok Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BEYDER) bu haftaki konuğu

Bozok Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BEYDER) bu haftaki konuğu Bozok ÜniversitesiİİBF, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım oldu.
Bozok Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BEYDER) bu haftaki konuğu Bozok ÜniversitesiİİBF, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım oldu. Sarkım, sohbetinde Yozgat’ın turizm potansiyelini ele aldı.
Sohbetine turizme yönelik bilgiler vererek başlayan Sarkım, “Turizm insanların sürekli konutlarının bulunduğu yer dışında yaptıkları seyahat ve gittikleri yerlerde geçici konaklamalarından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgilifaaliyetlerdir. Günümüzde ekonomide, teknolojide, politik ve siyasi alanda, sosyal alanda meydana gelen değişmeler turizme katılanların sayısını arttırmış ve uluslararası turizmeyaklaşık 1.4 milyar insan katılmıştır” ifadelerini kullandı.
Günümüzde yaşlanan dünya nüfusunun tercihinin sağlık turizmine yöneldiğine işaret eden Sarkım, “Bu kapsamda Yozgat ili sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları ( var olan ve halen kazı çalışması devam eden), termal su kaynakları, Kazankaya Kanyonu ile önemli bir potansiyele sahiptir. Fakat sahip olduğu bu potansiyel mevcut haliyle turistik talep oluşturabilecek nitelikte değildir. Yozgat’ın bu kaynakları bir araya getirilerek, kendi çekim gücü olan bir ürüne dönüştürüldüğü takdirde, bölge açısından önemli bir gelir kaynağı ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
Bölgede turistik talep için gerekli olan alt ve üst yapı tesislerinin eksik olduğuna işaret eden Sarkım, “Alt ve üst yapı yatırımlarının tamamlanması halinde özellikle sağlık turizmi kapsamında değerlendirilebilecek termal kaplıcalar önemli bir çekiciliğe sahip olabilecektir. Bu kapsamda Yozgat sahip olduğu termal kaynakları uygun yatırımlar ile sağlık turizmine yönelik tesislere dönüştürebilirse önemli avantajlar elde edecektir. Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesinin de iş birliği ile oluşturulacak termal tedavi merkezleri diğer kültürel ve tarihi kaynaklarla birlikte bir çekicilik oluşturabilecektir.
Bunun içinde bölgedeki kamu kurumlarının ve özel sektörün koordinasyon içinde karşılıklı fikir alışverişiyle çalışılması gerekmektedir. Ayrıca yörenin tanıtımını sağlamaya yönelik bir “Turizm ve Tanıtma Derneği”nin kurulması gerekmektedir” dedi.

Reklamı Geç