""

Birinci Kariyer günleri tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:26

Birinci Kariyer günleri tamamlandı

Bozok Üniversitesi Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin Organize ettiği 1. Kariyer Günleri etkinlikleri, Eğitim Fakültesinde düzenlenen program ile son buldu.

Birinci Kariyer günleri tamamlandı
Son Güncelleme :

28 Nisan 2018 - 7:00

Bu yıl ilki düzenlenen kariyer günlerinde farklı meslek alanlarına yönelik düzenlenen kariyer programlarının sonuncusu Eğitim Fakültesinde yapılan kariyer sohbeti ile gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımın olduğu programa konuşmacı olarak katılan Memiş Taşkoparan, öğrencilerle samimi bir sohbet programı gerçekleştirdi.
Yaşam hikâyesinden kesitler sunan Taşkoparan, öğretmenlik mesleğine ilişkin bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı.
Başarılı öğretmenliğin yolunun mesleği sevmekten geçtiğini beyan eden konuşmacı; “Çalışma prensibi olarak da kendi çocuğumuzun ve yakınlarımızın nasıl bir öğretmenden eğitim almasını istiyorsak bizde öyle öğretmen olmak için çalışmalıyız” dedi.
İdeal öğretmen olmak için, alan bilgisi güçlü, derin düşündürme becerisi olan, pozitif ve motive edici enerjisi olan, espri yeteneği olan, insani değerleri yüksek, öfke kontrolü güçlü olan, pratik zekâlı, kurallar oluştururken gerekçeleri iyi tespit eden, iyi bir iletişimci olunması gereğinden bahsetti.
Kendi uygulamalarını somut olarak anlatan konuşmacı soru cevap bölümünde sorulara cevap verdi.
75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu Müdürü Osman Kayıhan da okul ortamında başarının koşulları ve idari olarak yapılması gerekenleri sıralayarak sohbete katkı sağladı.
Daha sonra kürsüye gelen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman ise mesleğe ilişkin öğütlerini sıraladıktan sonra konuşmacıya ve Bozok Üniversitesi Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürüne teşekkürlerini sundu.
Günün anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın katkılarından ötürü Memiş Taşkoparan’a plaket taktim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.