""

Bozkırın Son Ümidi Bozok Edebiyat Kültür ve Sanat Derneği « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 13:18

Bozkırın Son Ümidi Bozok Edebiyat Kültür ve Sanat Derneği

Bozkırın Son Ümidi Bozok Edebiyat Kültür ve Sanat Derneği
Son Güncelleme :

20 Kasım 2019 - 7:00

Dünyanın en zor işlerinden birisi insanlarla ilgili birşeyler yapmak. İşin öznesi ve nesnesi insan olunca işler bir o kadar daha zor oluyor.

Derneğin kuruluş yeri “Yozgat” olunca bunca zorluğa bir de içinde bulunulan “toplumsal iklim”in kuraklığını ise zaten bu iklimine alışkınlar diyorum.

Toplumsal hayatta en zor işleri yapan erkeklerin egemen olduğu bir toplumda yaşanan “Sen kimsin?” ile başlayan sözler ise umudunu kırmak yerine onun aşkını ve şevkini kamçılamış “Yalın Kalem” muhatabına dalmış bir “Kadın”, “Bir Anne”, “Bir Eş” ve “Bir Kız Kardeş” kısaca “İNSANLAR İÇİNDE ONURLU BİR İNSAN” olarak hırsını artırmış bir genel başkan Songül Yurdagül Aksoy.

Nasıl olurmuş da bir kadın kadın başıyla bu işlere kalkışırmış?

İki  yılı aşkın bir süre sonunda iyi ki umudunu ve azmini kıracak kötü örnekleri engel olarak koymamışız.

Bütün başarının altında yatan neden Bozok Edebiyat Derneği olarak “İnanmış” olmalarıdır.

Bu uzun yolculukta Ozan Hazani Erdoğan Bektaş gibi bir üstat, Akıllı ve ahlaklı  Şair Murat Erciyas gibi bir ağbisi, Yazar Osman Karaca gibi geçmişi bilen ve geleceğe ışık tutan bir aile dostu ve destekçisi olması başarı şansını artırıyor.

Bozok’un kıraç çölleri de umut tohumlarının çatladığınıfidan ve  meyve vermeye başladığını görmek son derece mutlu etti.

Yozgat yöresinde başarısının altında yatan temel neden eşref-i mahlukat olan insana ve Yozgat insanına mesajların iletilmesi, kuruluş amacıyla uğraşması, siyasallaşmaması, birşeylerine değişebileceğine olan inancını kaybetmemesi ve merkezi ve yerel yönetimlerin ilk günden itibaren desteklemeleridir.

Bozok Edebiyat Kültür ve Sanat Derneğinin ilki 2018 yılında düzenlenen ikincisi 16 Kasımda gerçekleştirilen etkinlik herbiri birbirinden ayrı değerli sanatçı,şair, yönetici ve sanat insanları ile başta ben olmak üzere damağımızda unutulmaz bir tat bıraktı.

Bu çalışmada emeği geçen tüm dostlara ve eşleri Hanım Efendiler ile katılan Yozgat Belediye Başkanımız Celal Köse ve Emekli Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Zeynel Yeşilay ve “Hiç Bir Şeyde Gözüm Yok Sen Yanımda Ol Yeter” isimli önemli bestenin sahibi İlter Yeşilay Hanımefendiye, programı  sunan Rıfat Çakir’a, Ramazan İLER’e, çalışmayı kayıt altına alan tüm katılımcılara gönülden katılım ve destekleri için  Fotograf Sanatçısı Orhan ÇINAR’a, Ozan  Melek TEMEL’e, her zaman manevi desteğini esirgemeyen Etimesgut Yozgatlılar Derneği Başkanı Ebuzer Gıffari Bakıra, Yozgat Dernekler Konfedarasyonu Başkanı Ahmet KOÇ Bey’e,  Almanya’dan Selahattin Köse’ye, Nurgül Yurdagül’e Belediyemizin personeline,  Derneğin üyesi ve Songül Yurdagül Aksoy’un ağbisi  olarak sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.