""

Bozok Sempozyumu devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:12

Bozok Sempozyumu devam ediyor

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu devam ediyor. Bozok Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu, yüzlerce bilim insanını bir araya getirdi.

Bozok Sempozyumu devam ediyor
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2018 - 7:00

Yozgat ve yöresinin sosyo-ekonomik durumunu ortaya koymayı amaçlayan ve yerel kalkınmaya yönelik çözüm önerileri getirmeyi hedefleyen sempozyumun ilk gününde, 18 oturumda 75 tebliğ sunuldu. Sempozyumun bugün gerçekleştirilen ikinci gününde ise 35 oturumda 117 bildiri sunulacak.
43 farklı üniversiteden 160 bilim insanının katıldığı sempozyumda iki gün boyunca 53 oturumda 192 tebliğ sunulmuş olacak. Sempozyum oturumları Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nin farklı salonlarında, eş zamanlı olarak, iki gün boyunca devam edecek, üçüncü gün ise sosyal program düzenlenecek. Etkinlik kapsamında yarın katılımcılar için Sarıkaya Roma Hamamı gezisi gerçekleştirilecek.
3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu’nun konusu “Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı” olarak belirlendi. Sempozyum boyunca, Yozgat ve çevresinin geçmişten günümüze sosyo-ekonomik durumu, kırsal göç ve bölgesel kalkınma, yerel ekonomik gelişmenin şehir kültürüne etkileri, sağlık ekonomisinin bölgesel durumu, üniversite-şehir ilişkilerinin ekonomik analizi, tarımsal faaliyetler ve istihdam olanakları, bölgesel kalkınmaya yönelik somut öneriler, bölgedeki endüstriyel faaliyetler ve onlardan kaynaklanan ekolojik sorunlar gibi çeşitli konular ele alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.