""

Bozok’ta kamuya geçen işçilere servis sıkıntısı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:55

Bozok’ta kamuya geçen işçilere servis sıkıntısı

Hizmet –İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, kurumlarda çalışan kamu personeli arasında memur-işçi ayrımı yapılamayacağını, herkesin verilen haklardan eşit yararlanması gerektiğini söyledi.

Bozok’ta kamuya geçen  işçilere servis sıkıntısı
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesinde personel taşıma servislerine taşerondan devlet kadrosuna geçen işçilerin servisi kullanmasının üniversite yönetimince yasaklandığını ifade eden Zararsız, “Servis araçlarına ‘sürekli işçi kadrosunda bulunan personelin servisleri kullanmaları yasaktır’ yazısı asılmıştı. Rektör ve genel sekreter ile yaptığımız görüşmelerde bu işi çözmüş bu yazı kaldırılmıştı.” dedi.
Bozok Üniversitesinde çalışan işçilerin halen servislere alınmadığı yönünde şikayetlerin geldiğini anlatan Sendika Başkanı Zararsız, “Biz memur-işçi ayırımın yapılmasını istemiyoruz. Memur da, işçi de Bozok Üniversitesinin personelidir. Servis de yine üniversitenin servisidir. Onlar nasıl memur olarak hizmet ediyorsa, bizlerde işçi olarak aynı hizmeti sunuyoruz.” diye konuştu.
Personel arasında eşitlik istediklerini vurgulayan Zararsız, “Kimse işçiye ikinci sınıf muamelesi yapamaz. Biz Bozok Üniversitesi Rektörlüğünün, yaşanan bu sorunu ve ayrımcılığı kısa sürede çözeceğine inanıyoruz. Ayrıca üniversitede çalışan işçilerimizin de bu personel servislerini kullanmalarını istiyoruz. Konunun da takipçisi olacağız.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.