""

Bozok’ta “popüler bilim yazarlığı” söyleşisi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:00

Bozok’ta “popüler bilim yazarlığı” söyleşisi

Bozok Üniversitesi ve TÜBİTAK ortaklığında bilim iletişimi ve bilim okuryazarlığının önemi, popüler bilim dergilerinin amacı, başarılı bir bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi noktasında “Popüler Bilim Yazarlığı Söyleşisi” düzenlendi.

Bozok’ta “popüler  bilim yazarlığı” söyleşisi
Son Güncelleme :

28 Nisan 2018 - 7:00

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirilen söyleşi programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Pandır, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Pandır, programda yaptığı açılış konuşmasında, söyleşinin amacının, öğrencileri bilime yöneltmek, bilginin güç olduğunu ve gelişmiş ülkelerin büyüme politikalarını bilimsel temellere dayandırıldığını vurgulamak olduğunu söyledi.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Duran Akça, popüler bilim yayıncılığında öncü olan TÜBİTAK’ın popüler bilim dergilerinin deneyimi kullanılarak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin topluma en doğru ve anlaşılır şekilde popüler bilim yazıları ve bilim haberleri aracılığıyla nasıl iletileceği konusunda bilgi verdi. Yazı Editörü Tuba Sarıgül, söyleşi kapsamında bilim iletişimi ve bilim okuryazarlığının önemi, popüler bilim dergilerinin amacı, başarılı bir popüler bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini dinleyicilere anlattı.
TÜBİTAK Bilim Çocuk ve Meraklı Minik Dergisi Yayın Yönetmeni Alp Akoğlu da, bilimsel çalışmaların yanında çocuklara yönelik faaliyetlerin bulunduğunu ve çocuklara yönelik yapılan yayınlarda hassas davranılması gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.