""

Bozuk köy yolları vatandaşın tepkisini çekiyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:10

Bozuk köy yolları vatandaşın tepkisini çekiyor

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Akpınar Köyü içerisinden geçen grup köy yolunun 4 aydır yapılamaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Köy sakinleri asfaltı kazınan 3 kilometrelik yolun biran önce asfaltının atılmasını istiyor.

Bozuk köy yolları  vatandaşın tepkisini çekiyor
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2018 - 7:09

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Akpınar Köyü içerisinden geçen grup köy yolunun 4 aydır yapılamaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Köy sakinleri asfaltı kazınan 3 kilometrelik yolun biran önce asfaltının atılmasını istiyor.
Hasat dönemiyle birlikte özellikle traktörleri ile hububat ürünlerini Yerköy’e götürmek zorunda kalan çiftçiler bozuk yol nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.
Remzi Yılmaz, isimli çiftçi 4 aydır yolun yapılamamasına bir anlam veremediklerini belirterek, “Bahar ayıyla birlikte Akpınar köyü içerisinden geçen yolun asfaltını yeniden asfalt atılacak diye kazıdılar. Aradan geçen bunca zamana rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Hasat dönemiyle birlikte buradaki araç yoğunluğu traktörlerle daha da arttı. Ürünlerimizi satmak için traktörlerle Yerköy’e gidiyoruz. Giderken bu bozuk olan 3 kilometrelik yolda araçların geçmesi ile tozdan yolu dahi zor görüyoruz. Araçlarımızın ise mutlaka ayda bir alt takım yaptırmak için sanayinin yolunu tutuyoruz. Bu yol grup köy yolu olduğu için onlarca köyler mecburen bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Keşke hiç kazımasaydılar eski hali şuan ki halinden çok daha iyiydi.”diye tepkisini dile getirdi.
Murat Arslan isimli vatandaşta bozuk yol nedeniyle aracının lastiğini patladığını belirterek, “Her gün Yerköy’e aracım ile gidip geliyorum. İki gün önce aracımın lastiği patladı. Süratli olmadığım için çok şükür can ve mal kaybı yaşamadım. Ama yolun yapılması için illa can ve mal kaybının mı yaşanması lazım. Yetkililerimizden köy yolumuzla ilgilenmelerini ve biran önce asfaltının atılmasını istiyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.