""

Bu seçim zor bir seçim olacak « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 14:58

Bu seçim zor bir seçim olacak

Bu seçim zor bir seçim olacak
Son Güncelleme :

25 Ocak 2019 - 7:00

Bu tespiti bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum… Sohbet ettiğimiz eş-dost ve arkadaş muhabbetlerimizde; konu dönüp, dolaşıp siyasete geldiğinde, “eski seçimleri unutun! Bu seçim zor bir seçim olacak” diyorum… Bu tespiti yaparken, ülkenin ve halkın genel durumu vatandaşın vereceği kararda etkili olacak.

Muhtarlar ve Muhtar adayları bakımından da bir durum tespiti yapacak olursak, oldukça zor bir seçim olacağını düşünüyorum… Kıvrak zekası olan aday işi koparabilir ama yine de vatandaşa giden bütün yollar kapandı.

Eskiden partiler ayrı…

Belediye Başkanları ayrı…

Muhtarlar ayrı…

Muhtar adayları…

Hatta…

İl Genel Meclisi üyeleri…

Belediye Meclisi üyeleri…

* * * *

Canları nasıl istiyorsa, öyle seçim çalışması yapar, kendilerine has sloganları belirler, afiş ve broşürlerde bastırıp, seçmenin karşısına çıkardı…

Bugün O gün değil, bugün seçimle ilgili birçok şey değişti, değişmeye devam ediyor… Partilerden başlayan afiş, broşür, pankart gibi malzemelerle seçmenin dikkatini çeken çalışmaların bir nevi yasak’lanması meselesi Muhtar ve Muhtar adaylarını da kapsama alanı içine aldı…

* * * *

Yozgat’ta bugün Erdoğan Akdağ, Bilal Şahin, Şeyhosman ve Çapanoğlu gibi benzeri büyük mahalleleri bir tarafa bırakıyorum… Nüfus bakımından en küçük mahalle sanırım Yukarı Çatak ve Mutafoğlu olması gerekiyor…

Büyük mahallelerde Muhtar adayı sayısı en az 15 civarında olurken, küçük mahallelerde bu sayı 5 ile 10 arasında gidip, geliyor…

Belediye Başkan adayları partilerin kurumsal çalışmalarına bağlı olarak, seçim çalışmalarını yürütecekler…

Fakat çevre ve görüntü kirliliği bahane edilerek, muhtarların ve muhtar adaylarının seçmene ulaşmak için kullandığı yollar şimdilik kapandı.

Bu durumda partiler başta olmak üzere Belediye Başkan adayları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve Muhtar adaylarının yapması gereken, yazılı ve görsel medya olmak üzere sosyal iletişim araçlarını kullanmaktır.

 

  • Ankara’da bürokrasi de kazandığı tecrübeleri başkan olduğunda beldem için seferber edeceğim diyen Başkan adayı!
  • Genel bütçeden Yozgat’a ayrılan ödenek miktarında azalma olduğunu hatırlatarak, sorunun çözülmesini belirten Vekil!
  • Partisi hakkında yapılan haksız eleştirilere, gazeteler aracılığı ile cevap vererek, üyelerinin görüşlerine tercüman olan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.