""

Bulut: 15 Temmuz’da umutlarımıza özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 19:45

Bulut: 15 Temmuz’da umutlarımıza özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde ülkenin batılı devletler tarafından işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamı yaratılmak istendiğini belirterek, “15 Temmuzda hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi.”dedi.

Bulut: 15 Temmuz’da umutlarımıza özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2018 - 7:00

Yozgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde ülkenin batılı devletler tarafından işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamı yaratılmak istendiğini belirterek, “15 Temmuzda hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi.”dedi.
SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye’nin artık yeni bir döneme girdiğini ve Türkiye’nin bugün 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu söyledi.
Bulut, açıklamasında şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu ve o gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi.15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk… Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun.Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz. Bu vatan hepimizin, Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.