""

Çakır: Bu seçim ikbal ve istiklal mücadelesine dönmüştür « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:08

Çakır: Bu seçim ikbal ve istiklal mücadelesine dönmüştür

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Çakır, 24 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmaktan çoktan çıktığını belirterek, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü noktasında adeta bir ikbal ve istiklal mücadelesine dönmüştür.”dedi.

Çakır: Bu seçim ikbal ve istiklal  mücadelesine dönmüştür
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2018 - 12:50

Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Çakır partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Çakır, “Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girmiştir. Türkiye, belki de cumhuriyet tarihinin en zor dönemini yaşamaktadır. Hem dışarıdan küresel güçler ve terör örgütleri, hem de ülke içinden bir takım şer odakları ihanet boyutuna varan bir gayretle ülkemizi bölmek, parçalamak, yok etmek istemektedir. Mesele, yalnızca sıradan bir seçim olmaktan çoktan çıkmış, ülkemizin birliği ve bütünlüğü noktasında adeta bir ikbal ve istiklal mücadelesine dönmüştür. İnancımız, ülkemize ve Türk Milletine olan sevdamız, yıllardır savunduğumuz ülkümüz, bu zor ve sıkıntılı dönemde; ülkemizin, milletimizin ve elbette özelde de Yozgatımız ve Yozgatlı hemşehrilerimizin yanında olmamızı; milliyetçi, ülkücü kadrolarla birlikte omuz omuza mücadele etmemizi ve bu manada elbette göreve talip olmamızı gerektiriyordu. Böylesine sıkıntılı bir dönemde, hiçbir şahsi ikbal ve beklenti içerisinde olmadan mücadele etmek şereflerin en büyüğüdür. Buradan hareketle, ben de yıllardır sizlerle bir arada olmaktan gurur duyan bir kardeşiniz, arkadaşınız, hemşehriniz olarak, bu zor yolculukta sefere talip oldum. İnanıyorum ki halisane duygularla çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri utandırmayacak, mahcup etmeyecek ve zafer nasip edecektir inşallah.”dedi.
ADALETTEN,
DOĞRULUKTANUZAK BİR YÖNETİM
ANLAYIŞININ BAŞARILI OLMA ŞANSI YOKTUR
“Türk Milleti son 16 senede yaşamış ve görmüştür ki adaletten, doğruluktan ve samimiyetten uzak bir yönetim anlayışının başarılı olma şansı yoktur.” diyen Çakır, “ Siyaset kurumunu esas mecraından çıkarmak hem ülkeye hem millete zarar vermektedir. Siyaset kurumu, ülke insanına hizmeti temel almadıkça, başarılı olması, insanımızın mutlu ve müreffeh olması mümkün değildir. Sayın Genel Başkanımız ve tüm ülkücü kadroların sloganı olan “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” bunu tek cümleyle ifade eder. Milliyetçi, ülkücü kadrolar milletine hizmet aşkıyla yanıp tutuşmakta, bu uğurda her türlü fedakârlığa da hazırdır. Ülke yangın yerine dönmüşken milleti yok saymak, Türkiye’yi gözden çıkarmak ülkücü hareketin yapabileceği şeyler değildir. İşte bu noktadan hareketle Sayın Genel Başkanımız 3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerin bir an evvel yapılması konusunu gündeme getirmiştir. Ülkemizin yaşadığı sıkıntıları o tarihe kadar taşıyamayacağını ifade ederek Türkiye’nin normalleşmesinin, çözüm bekleyen problemlere uzun vadeli ve sağlıklı çözümler bulunabilmesinin yolunu açmıştır. Görülmüştür ki; iktidar, muhalefet, sivil toplum kuruluşları dâhil herkes bu teklife olumlu yaklaşmış ve hatta Sayın Genel Başkanımızın 26 Ağustos 2018 olarak ifade ettiği seçim tarihi iki ay geriye çekilmiştir. Genel Başkanımızın ikazıyla, iktidar partisi, Türkiye’nin önünde kontrol edilemeyen, beklenmedik birtakım olumsuz gelişmelerin ortaya çıkma ihtimalini göz ardı edememiştir. Seçim kararının alınmasından bugüne kadar, özellikle ekonomik alanda bunun pek çok emaresi şimdiden belirginleşmiştir.”diye konuştu.
İRADE MİLLETİNDİR, İSTİKBAL
MİLLETİNDİR
İrade ve istikbalin milletin olduğunu vurgulayan Çakır, “İrade milletindir, istikbal milletindir, istiklal milletindir, ihanet ise millet karşısında asla tutunamayacaktır. İç ve dış tehditlerin ağırlaştığı zaman diliminde, Türkiye yeni hükümet sistemine çok seri şekilde geçmeli, taşlar yerine oturmalı, sığ tartışmalar bir an önce kesilmelidir. İnşallah bu seçimde Türk milleti en doğru hükmü verecektir. Demokrasi sandıktır, sandık ise er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır.
Ben de bir Ülkücü, Milliyetçi Hareket’e gönül vermiş ve çeşitli kademelerinde görev alma şerefine ulaşmış bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak; ülkemizin zor ve sıkıntılı günlerinde taşın altına elimi sokmak, elimden ne geliyorsa yapmak; doğduğum ve doyduğum bu şehre, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum, şeref duyduğum bu şehrin insanlarına siyasî yoldan hizmet edebilmek için, yapılacak olan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili aday adayı olarak huzurlarınızdayım. Hepsi birbirinden kıymetli aday adayı arkadaşlarımla birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında ve 3 hilalin gölgesinde çalışmaya, sonuna kadar çalışmaya hazırım. Yapılacak olan seçimlerin; partimize, ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan Niyaz ederim.”dileklerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.