""

Çamlık’ta tuvalet ve lavabolar tahrip edildi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 19:08

Çamlık’ta tuvalet ve lavabolar tahrip edildi

Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan ve Yozgat’la adeta özdeşleşen Çamlık Milli Parkı içerisinde bulunan tuvalet ve lavabolar kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi.

Çamlık’ta tuvalet ve lavabolar tahrip edildi
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2022 - 14:35

Yaz dönemiyle birlikte en fazla yoğun ilgi gören Çamlık’ta ihtiyacını gidermek için tuvalet ve lavaboların tahrip edildiğini gören vatandaşlar çirkin manzara karşısında tepkilerini dile getirdi.

Ömer Coşkun isimli vatandaş, tuvalet ve lavaboların tahrip edilmesine tepki göstererek, “Buraya bu zararı verenler her kimlerse unutmasınlar bu zarar hepimizin cebinden çıkıyor. Kamu malına zarar vermek ayrıca suçtur. Yazık günah değil mi? Suçlular yakalanıp cezasını çekmeliler. Koruyup kollanması gerekirken böyle zarar verilmesi güzelim çamlığımıza ve Yozgat’ımıza yakışmıyor.”dedi.

Diğer vatandaşlarda benzer ifadeler kullanarak; lavabolara zarar veren kişilerin tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini belirtti. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’de yaptığı açıklamada,  belediye bünyesinde bulunan ve kamuya ait tesisin böyle zarar verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Köse, “Çamlık Milli Parkımızda karşılaştığımız bu manzara bizleri ziyadesiyle üzdü. Buraya harcanan emek ve para şehrimizin cebinden çıkıyor, bunları yapanları kınıyoruz. Milli servetimize hep birlikte sahip çıkmalı ve korumalıyız. Hemşehrilerimizin ve Çamlık Milli Parkımızı ziyaret eden misafirlerimizin kullanımına açık lavaboların bu hale gelmesine neden olan kişiler hakkında gerekli çalışmaları başlatacağız. Türkiye’nin ilk milli parkı Çamlık Milli Parkımız  hemşehrilerimizin ve şehrimize gelen misafirlerimizin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Çamlık Milli Parkımızda içerisinde bulunan tesislerimiz ve mescit, lavabo gibi tesisilerimiz ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilerek gerekli çalışmalar yapılıyor.

Son günlerde yaptığımız incelemelerde gördük ki Çamlık Milli Parkımızı ziyaret eden misafirlerimizin istifadesine sunulmuş lavabo ve tuvaletlere düzenli olarak zarar veriliyor. Bunları yapanların asla yanına kalmayacak.”diye konuştu. Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.