""

Çandır Belediyesinden bir büyük proje daha « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:23

Çandır Belediyesinden bir büyük proje daha

Yozgat’ın Çandır Belediyesi 5 Milyon 250 Bin TL’lik Arıtma Tesisi projesinin ihalesini tamamlarken, tesiste kullanılacak elektriği bedava hale getirmek için 4 üncü GES’i kuruyor.

Çandır Belediyesinden bir büyük proje daha
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2022 - 14:16

Yozgat’ın Çandır Belediyesi 5 Milyon 250 Bin TL’lik Arıtma Tesisi projesinin ihalesini tamamlarken, tesiste kullanılacak elektriği bedava hale getirmek için 4 üncü GES’i kuruyor.

Çandır’da İlçenin kanalizasyon suyunun, biyolojik arıtmasını gerçekleştirip doğal çevre kirliliğini de önleyecek olan arıtma Tesisinde sona yaklaşıldı.

Çandır’da kanalizasyon şebekesindeki suyun biyolojik arıtmasını yapıp, tekrar Uzunlu Göletine verecek olan Arıtma tesisi  5 Milyon 250 Bin Tl’ye ihale edilirken, tesiste kullanılacak olan elektriği bedavaya getirmek için Başkan Mustafa Ertan Örgün, yine kolları sıvadı.

PROJE SUKAP(SU KANALİZASYON VE ALTYAPI PROJELERİ) ÜZERİNDEN YÜRÜYOR

Tesisi yüzde 50 hibe ile SUKAP üzerinden proje yaparak kurduklarını belirten Başkan Örgün, toplamda tesisin 5 Milyon 250 Bin TL değerle ihale edildiğini ve bunun yüzde 50 sinin SUKAP tarafından karşılandığını, diğer yüzde 50’nin ise Çandır Belediye tarafından 120 ayda ödeneceğini ve faiz oranının ise yüzde 9.5 olduğunu gazetemize aktardı.

ARITMA TESİSİ YAPMAYAN BELEDİYELERE CEZA YOLDA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Örgün; Bu arıtma tesislerini yapmayan belediyelere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çok büyük cezalar yazılacağını aktarırken, tesis hakkında şu açıklamalarda bulundu. “Arıtma tesisimiz 4759 metre karelik bir alana kurulmaktadır. Tesisin ihtiyacı olan 100 Kw’lık trafo sistemi de kuruluyor. Bu tesisimiz elektrik tüketimi çok yüksek olacağından, biz aynı sahaya 100 kwlık trafomuzun tüketim gücü kadar yani 100 kw’lık GES (Güneş Enerji Sistemleri)  kuracağız”

Başkan Örgün, GES’in saatlik, günlük, aylık ve yıllık gelirleri hakkında şunları kaydetti: bilgiler

“100×2.35tl.=235 TL( bir saatte),

235×7 (saat)=1.645 TL (bir günde),

1645×30=49350 TL  (bir ayda)

49 350 TL x 12 ay= 592.200 TL üstüne % 18 KDV eklenince ise yılda yaklaşık olarak 700 Bin TL gelir elde edecektir”

 

TESİSİN ELEKTRİĞİ BEDAVAYA GETİRİRKEN, 3 KİŞİLİK DE BİR İSTİHDAM SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ.

3 kişilik istihdam sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Örgün, “Biz bu tesisin elektrik faturasını hem bedavaya getireceğiz, hemde orada çalıştıracağımız 3 personelin maaş ve sigortasını ödemiş olacağız” diyen Başkan Örgün; “Fazla ürettiğimiz elektrik enerjisinin fazlasını ise Eletkrik Dağıtım Firmasına satacağımız için belediyemize de ciddi gelir getireceğiz” dedi.

ÖNCEKİ YAPTIĞIMIZ 3 GES’İMİZ 4 ÜNCÜ GES’İN PARASINI ÖDEYECEK

5 Milyon 250 Bin Tl bedelli Arıtma Tesisi haricinde kurulacak olan dördüncü GES’in maliyeti hakkında Örgün, şunları kaydetti:  “100 kw’lık GES’imizinde panellerini, çelik konsiriksiyonlarını, inventörünü, kablolarını daha önceden belediyemize kurmuş olduğumuz 2200 kw’lık 3 GES’lerimizin gelirleri ile kuracağız. Arıtma tesisimiz 10 veya 11. Ayda faaliyete geçiyor. Gelecekte Ekonomik olarak güçlendirilmiş Belediye oluşturabilmek, Çandır’lı hemşerihlerimize daha kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için; GES’lerimizle, İstiritme Mantarı Üretim tesisimizle, yine bu mantar üretimi için gerekli olan hammadde kompost üretimiyle,  daha bir çok yatırım ile Yatırım, Üretim, Belediye’nin öz gelirlerini artırma, İstihdam, Hizmeti kesintisiz sunma şiarıyla Çandır’lı vatandaşımızın refahı için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.