""

ÇEDAŞ, 60 bin armatürü yeniliyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:03

ÇEDAŞ, 60 bin armatürü yeniliyor

Daha güvenli ve aydınlık sokaklar için 2017 yılında sokak aydınlatmalarına 12 milyon TL’lik yatırım yapan ÇEDAŞ; enerjinin daha verimli kullanılması amacıyla da Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 50 bin eski armatürü yeniledi.

ÇEDAŞ, 60 bin armatürü yeniliyor
Son Güncelleme :

05 Haziran 2018 - 7:00

Bu yıl da 60 bin armatürü yenilemek üzere çalışmalarına devam eden ÇEDAŞ, aydınlatma sayaçlarında bulunan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi ile sokak aydınlatmalarında sorun olup olmadığını uzaktan tespit edip, tedbir alıyor.
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) daha güvenilir sokaklar için aydınlatma yatırımlarına büyük önem veriyor. 2013 yılında hizmet verdiği bölgede 226 bin 610 adet olan sokak aydınlatma sayısını 2017 sonunda 245 bin 511’e çıkaran ÇEDAŞ, bir yandan da sokak aydınlatmalarında arızaları hızla müdahale ederken, diğer yandan eskiyen armatürleri de yeniliyor. Sadece 2017 yılında aydınlatmalara 12 milyon TL’lik yatırım yapan şirket, verimli enerji kullanımı için de eskiyen 50 bin armatürü de yeniledi. 2018 yılında da toplam 60 bin armatürün yenilenmesi için çalışmalara başlandı.
AYDINLATMA MOBİL EKİBİ HER AN
DEVREDE
Daha aydınlık ve güvenli sokaklar için arızaları takip ekipleri oluşturduklarını dile getiren ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Sahada aktif olarak çalışan aydınlatma mobil ekibimiz, ‘Mobil İş Gücü Yönetim Sistemi’ çerçevesinde tabletlerine düşen ihbarları değerlendirerek arızalara kısa sürede gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak müdahale etmekte. Ayrıca sahada bulunan kontrol ekibince de yanmayan aydınlatmaların tespiti yapılarak arızaların giderilmesi amacıyla aydınlatma ekiplerimiz yönlendirilmekte. Ramazan ayı dolayısıyla özel olarak aydınlatma tesisleri ve armatürler taranmakta.” diye konuştu.
Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin yanı sıra her hangi bir şikâyet gelmeden de ÇEDAŞ ekiplerinin aydınlatmalarda sorun olup olmadığını yapılan taramalarla düzenli olarak tespit ettiğini belirten Akboğa sözlerine şöyle devam etti:
OSOS İLE ARIZA OLUŞMADAN TESPİT MÜMKÜN
“Ayrıca sokak aydınlatma sayaçlarımızda bulunan OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sitemi) sayesinde günlük veriler çekilerek tüketilen gücün farkından kaynaklı olarak o bölgedeki sokak aydınlatmalarında sorun olup olmadığı tespit ediliyor. Şirket olarak şebeke yatırımlarımız çerçevesinde yer altına alma işlemlerinin yapıldığı bölgelerde veya yeni yapılan köy şebekelerinin bulunduğu alanlarda aydınlatma tesisleri de yenilenmekte veya tamamlanmakta. Öte yandan Vali Yardımcısı başkanlığında düzenlenen İl Aydınlatma Komisyonu toplantılarında nereye ne şiddette aydınlatma yapılacağına dair kararlar alınmakta. Alınan kararlar kapsamında aydınlatma çalışmalarına yön verilmektedir. Kullanıcı sayısın fazla olduğu yerler aydınlatma tesislerinin devreye alınması noktasında öncelikli olarak değerlendirilmektedir. Cadde, sokak ve refüj aydınlatmalarında vatandaşların can ve mal güvenliği göz önünde bulundurularak aydınlatma tesisleri devreye alınmakta.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.