""

Çekerek’te Rafting Türkiye Grand Prix şampiyonası devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:30

Çekerek’te Rafting Türkiye Grand Prix şampiyonası devam ediyor

Yozgat’ın Çekerek İlçesinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix şampiyonası devam ediyor.

Çekerek’te Rafting Türkiye Grand Prix şampiyonası devam ediyor
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2022 - 17:30

Yozgat’ın Çekerek İlçesinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix şampiyonası devam ediyor.
Yozgat’ın Çekerek ilçesinde düzenlenen 5 ülkeden 38 takım ile çok sayıda sporcunun katıldığı Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix’inin startını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Oktay ve Kasapoğlu, daha sonra parkura çıkıp rafting yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, örnek olacak bir rafting parkuru oluşturulduğunu belirterek, “Orta Anadolu’nun merkezindeki bir yeri turizme açma ve aynı zamanda da uluslararası müsabakaların yapılabildiği bir alan oluşturma arzumuz vardı. Bu anlamda da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve federasyonumuz, bizlere çok ciddi destek verdi. Çekerek Barajı etrafında, belki muhtemel barajlarımızda da örnek olacak şekilde bir rafting parkuru oluşturulmuş durumda. 850 metre uzunluğunda ama doğal uzunluğuna baktığımızda 4,5 kilometrelik bir rafting alanı mevcut” dedi.
BAKAN KASAPOĞLU: HER ALANDA İDDİAMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin her alanda iddiasının olduğunu söyledi. Kasapoğlu, “Akdeniz Oyunları’nda, geçtiğimiz yıl olimpiyatlarda, her alanda iddiamızı taçlandırarak devam ettiriyoruz. Kış sporları, su sporları, diğer branşlar hem alt yapı hem sporcu envanteri hem lisanslı sporcu sayısı, Türkiye’nin her tarafında büyüyerek, güçlenerek gelişiyor” ifadelerini kullandı. Yusuf BAĞCI

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.