""

CHP Adaylarını tanıttı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:11

CHP Adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adaylarını düzenlediği programla tanıttı. Bilal Şahin Kültür ve Sanat Merkezindeki toplantıya İl Başkanı Abdullah Yaşar, Milletvekili adayları Ali Keven, Nadir Ünal, Özgür Karslıoğlu, Şahin Bozdemir ve partililer katıldı.Aday tanıtım toplantısı sonrasında partililere sandık güvenliği eğitimi verildi.CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Keven, 16 yaşında Türkiye İşçi Partisinde siyasete başladığını söyledi.

CHP Adaylarını tanıttı
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2018 - 7:00

Keven, 70 ve 80 darbeleri sonrasında cezaevinde kaldığını hatırlatarak, işkence gördüğünü ama yılmadığını belirtti.
‘Bir mücadele insanıyım’ diyen Ali Keven, “Yaşam bana son noktayı koymadığı sürece mücadeleyi bırakmayacağım. Yaklaşık 45 yıldır sizinle birlikteyim. İl Başkanlığı yaptığım dönemlerde hiçbir zaman Yozgatlı hemşerilerimi ayrıştırmadım, bölmedim. Kimseye siyasi kimliğini sormadım. Yozgatlı olması, sorunlar içerisinde bocalıyor olması benim için yeterli idi” dedi.
Seçimlerin ülke için çok önemli olduğunu kaydeden Ali Keven, “Ya demokrasi diyeceğiz yada bürokratik oligarşi diyeceğiz. Böyle tarihi bir süreçten geçtiğimiz günlerde kayıtsız kalma şansım yok. Hem ülkem için hem de İl’im için bir şeyler yapmalıydım. Ben bu memleketin stadyumlarında top oynadım, spor salonlarında basketbol oynadım. Bu bilinçle ülkeme ve İl’ime karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Onun için aday oldum. Bütün hemşerilerimin ve partili arkadaşlarımın katkısını ve desteğini istiyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Milletvekili Adayı Şahin Bozdemir, diğer partilerdeki adayların izin alıp istifa ettiğini kendisinin isi partisi ve Yozgat için istifa ettiğini söyledi.
Bozdemir, “Ülke ve Yozgat tarihi bir sınav verecek. Yozgatlı hemşerilerim kendi üzerlerine düşen sorumluğu yerine getirerek, demokrasi ve özgürlükten yana oylarını kullanacaklar” dedi.
CHP Milletvekili adayı Özgür Karslıoğlu, neden aday olduğunu anlattı.
Karslıoğlu, “Usandık, sıkıldık, bıktık artık tamam diyoruz. Kadınların onuru kırılmasın. Kadınlar temel ihtiyaçları için onun bunun kapısını çalmasın. Üniversiteyi bitiren gençler iş bulsunlar, esnaflar iş yapabilsin diye aday oldum. Bir tane caddemiz var. O da beş yılda bir tadilat görür. Tekrar kırılır, tekrar yapılır. Başka bir yatırım var mı? Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu emanete sahip çıkmak için adayım” diye konuştu.
CHP Milletvekili Adayı Nadir Ünal, her türlü koşulda vatandaşların yanında olacağına söz verdi. Ünal, “Benim cesaretim ve umudum var. Gelin bu umudu birlikte büyütelim” şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ise, “Ak Parti iktidarına en çok oy veren illerin başında geliyor ama karşılığını alamadı. Bira fabrikası ile şeker fabrikası satıldı. İstihdama yönelik bir şey kalmadı.
CHP zor günlerin partisi devlet kuran partidir. Biz bu Cumhuriyeti yeniden ayağa saha kaldıracağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.