""

Çocuk Koruma Kanunu koordinasyon toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:29

Çocuk Koruma Kanunu koordinasyon toplantısı yapıldı

Yozgat’ta Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı üçüncü toplantısı yapıldı.

Çocuk Koruma Kanunu  koordinasyon toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2018 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli ve ildeki kurum temsilcileri katıldı.
İl Müdürü Abdullah Neşeli, toplantıda yaptığı konuşmada kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Neşeli, “ 2018 yılı Mart ve Mayıs aylarında 24 çocuğumuz kuruluşlara kabul edildi. 11 çocuğumuz aileye teslim edildi, Kurum Bakımında olan veya aile yanında yaşamını devam ettiren 21 çocuğumuza mahkemelerden koruyucu önleyici tedbir kararları alındı, iki ay süresince de 980 çocuğun ailelerine Bin 413 TL sosyal ekonomik destek sağlandı.”dedi.
Yapılan sunumların ardından toplantıda, Mahkemelerin çocuklara yönelik vermiş olduğu koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması, Yerel Yönetimler tarafından sosyal çalışma görevlileri istihdamın gerekliliği öncelik verilerek çocuk hakkında Mahkemelerce verilen tedbir kararlarının uygulanmasında çocuk ve aileye ikamet yakınlığı fırsatı sağlanması ve ailelerin desteklenmesi, kurumlarca uygulanmakta olan koruyucu ve destekleyici tedbirlere ait usul ve esaslara yönelik kararlar alınırken aileyi güçlendirme ve çocuğu koruma amaçlı kamu, özel sektör çalışanları ile halka yönelik Yozgat Merkezde “Aile İletişim, mahremiyet eğitimi, evlilik öncesi eğitim, madde bağımlılığı Seminerleri” düzenlenmesi. Aile içi iletişim sorunları nedeniyle boşanma noktasına gelen ailelerin aile ilişkilerinin yeniden yapılandırılması, aile içerisinde sorun ve çatışma yaşayıp, evlilik birliğinin bozulması noktasına gelen ailelerin Aile Danışmanlığı/Aile Terapisi hizmetlerinden yararlandırılmaları için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezlerine yönlendirilmesi, Öncelikli Boğazlıyan ve Yerköy İlçeleri olmak üzere il genelinde mevsimlik işçilerin çocukları için koruma ve bilgilendirme amaçlı ziyaretler düzenlemesi. Yine mevsimlik işçilerin çocukları için çocuk işçiliğinin çocuk üzerindeki olumsuz etkiler konusunda ana babanın bilinçlendirilmesi çalışmalarının yürütülmesine yönelik kararlar alındı
Toplantı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Mart ve Nisan aylarında koruma ve bakım altında iken aileye teslim edilen çocukların anne ve babalarından iş ve istihdam sıkıntısı çekenlerin İş-Kur İl Müdürlüğüne bildirilmesi. İş-Kur Müdürlüğünce iş ve istihdama yönelik çalışmalar yürütülmesi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Ocak ve Şubat Aylarında koruma ve bakım altında iken aileye teslim edilen çocukların ailelerinden ekonomik yoksunluk yaşayanların İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirilmesi, İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile aileye ayni veya nakdi yardım sağlanmasına yönelik kararlar ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.