""

Çöp toplama etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 11:10

Çöp toplama etkinliği düzenlendi

Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi arasında yapılan 40 üniversite öğrencisi ve 40 belediye ofis çalışanı ile Çamlık Milli parkında farkındalık oluşturmak için piknik alanlarında çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Çöp toplama etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

26 Nisan 2018 - 7:00

Yozgat Belediyesi Başkanı Kazım Arslan, Türkiye’nin ilk Milli Parkı olma özelliğine sahip Çamlık Milli Parkı’nda yapılan etkinlik sonrası açıklamalarda bulundu. Temiz çevre olgusuna dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak adına bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Arslan,”Yozgat Çamlığı bizim en önemli mekanlarımızdan birisi. Yozgat için gerçekten çok kıymetli. Tabi ki tüm Yozgatlılar ve Yozgat’ı sevenler olarak Çamlığımızın bakımı ve temizliği konusunda özen göstermemiz lazım. Maalesef vatandaşımızın bir kısmı aynı özeni göstermiyor. Bugün görülen manzara çamlığın bir gün temizlenmemiş halinden çıkanlardır. Herkesin kullandığı ortak bir alan. Burayı kullananların temiz bırakıp gitmesi lazım. Yiyip içtikten sonra toparlayıp gitmesi ve bu konuya hassasiyet göstermesi lazım. Hassas davranmayınca bir günde kirleniyor. Bu durum Yozgat’a dışarıdan gelenlere Yozgat’ın kötü bir reklamı oluyor” dedi.
“UMARIM BİZDEN DERS ÇIKARIRLAR”
Yozgat Belediyesi olarak daha öncede benzer etkinliklerle gerek şehir içinde gerekse Çamlık Milli Parkı’nda çevre temizliğinin önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten Arslan,”Biz zaman zaman böyle etkinlikler yapıyoruz. Şehir merkezinde de çamlıkta da bu gibi etkinliklerimiz oluyor. Bugün temizlik olgusuna çevre bilincine dikkat çekmek için öğrenci kardeşlerimizin ve belediye personelimizin de olduğu bir grup ile birlikte çamlıkta bir temizlik yaptık. Bozok Üniversitesi’nden yaklaşık 60 civarında genç ve belediyemizden 60 civarında memur personel olarak yaklaşık 120 kişilik bir grupla yaptık temizliği. Temizliğe dikkat çekmek istiyoruz. İnsanlarımız çamlığa sahip çıksın istiyoruz. Bunun ile alakalı bir farkındalık oluşturmak adına bu etkinliği yaptık. Bizi görenler umarım bundan bir ders çıkartır ve çamlığı daha fazla kirletmezler” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.