""

CORONAVİRÜS SÜRECİNDE İŞİNİ İYİ YAPAN KAMU KURULUŞLARI DA VARDI « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 19:08

CORONAVİRÜS SÜRECİNDE İŞİNİ İYİ YAPAN KAMU KURULUŞLARI DA VARDI

CORONAVİRÜS SÜRECİNDE İŞİNİ İYİ YAPAN KAMU KURULUŞLARI DA VARDI
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2022 - 16:50

İki yıl önce Çin’den mi yoksa ABD den mi çıktığı belli olmayan virüs, tüm dünyada hayatı kilitledi ve ülkemiz de büyük sıkıntılar yaşadı. Bu iki yılda ülkemizdeki iki kurum işini iyi yaptı.

Bu kurumlardan birincisi Sağlık Bakanlığı, ikincisi ise Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO). Bu iki kurumumuz da kamu kuruluşudur.

Başta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanları, coronavirüs ortamında çok başarılıydı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin bir kurumu olarak kamuculuğun, devletçiliğin sağlıkta devletin olmazsa olmazı olduğunu gösterdi. Günlük 200 – 300 vefattan bugün 3 – 5 vefata inmesi ve coronavirüs kâbusunun azalması ve inşallah bitmesinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarının fedakârlıkları alkışı hak ediyor. Hele de özel sektör sağlık kuruluşlarını zapturapt altına almak çok güzel bir işti. Sağlık Bakanlığını başta Sağlık Bakanımızı bundan dolayı kutlarım. İyi ki Sağlık Bakanlığımız varmış diyorum.

Bu coronavirüs hayat ortamında TMO’da çok akıllı işler yaptı. Ülkemizde yılda 20 milyon ton buğday üretiriz ama bu buğdaylarımız yemlik kalitesindedir tek başına ekmeklik un olmaz. Oysa ülkemizde un ve unlu gıda sanayiinde ciddi üretici bir ülkedir. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin büyük unlu gıda üreticisidir. Ülkemiz ABD sonrası un piyasasında iki numaralı üreticidir makarnada bisküvide Ankara, Konya, Karaman, Eskişehir illerimiz bu gıda iş kolunda büyük üretim ve ciddi ihracat yapmaktadır. 2021 yılında TÜİK bilgilerine göre 10 milyon ton buğdayı Ukrayna Rusya savaşı başlamadan önce bu ülkelerden ithal ederek ve un üreticilerine sübvansiyonlu fiyatla buğday satması ekmek fiyatlarının çok fazla artmasını engellemiştir. TMO devlet kuruluşu olarak vatandaşın gıda güvenliğinin temel ürünü olan unun aşırı derecede artışını önlemiştir.

Gerek Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve tüm sağlık bakanlığı çalışanları, gerekse TMO Genel Müdürü ve tüm çalışanlarını kutluyorum. İyi ki devletimizin bu kurumları var. İyi ki varsınız sağ olun var olun.

Saygılarımla.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.