""

Coşkun: Yozgat gazetecilerinin basın bayramını kutladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:39

Coşkun: Yozgat gazetecilerinin basın bayramını kutladı

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Yozgat’ta görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Coşkun: Yozgat gazetecilerinin basın bayramını kutladı
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2018 - 7:00

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Yozgat’ta görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.
AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun , yaptığı açıklamada gazetecilik mesleğinin önemine değindi.
Coşkun, gazeteciliğin topluma, millete ve devlete yararlı yayınlar icra etmesi için meslek hayatında sansürün kaldırılması millet vicdanına vurulan pranganın, millet sesine vurulan sessizlik kilidinin de açılması anlamına geldiğini ifade etti.
Türkiye’nin başkentinde, metropol şehirlerinde olduğu gibi Yozgat gibi Anadolu’nun müstesna şehirlerinde de gazetecilik mesleği yıllardır asli görevini layık bir anlayışla yerine getirildiğini vurgulayan Coşkun, “Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir” dedi.
Basının kamu kurumlarımız ile halk arasında bir köprü oluşturduğunu belirten Coşkun, “Halkımızın sorunlarını bizlere iletmiş, kamu kurumlarımızın çalışmaları konusunda halkımızı bilgilendirmiş olan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.
İlimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına katkısı olan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yürekten kutlarım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.