""

ÇözeBilsem 1. Zekâ Oyunları Yarışması finalleri 29 Nisan’da « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:22

ÇözeBilsem 1. Zekâ Oyunları Yarışması finalleri 29 Nisan’da

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öncülüğünde, BİLSEM ve Yozgat TÜGVA sponsorluğunda hazırlanan “ÇözeBİLSEM 1. Zekâ Oyunları” yarışması finalleri 29 Nisan Pazar günü saat 17.00 da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yapılacak.

ÇözeBilsem  1. Zekâ Oyunları  Yarışması finalleri 29 Nisan’da
Son Güncelleme :

27 Nisan 2018 - 7:00

ÇözeBİLSEM Zeka Oyunları Yarışmasına ortaokul öğrencilerinin zekâ oyunlarına ilgilerini artırmak, akıl yürütme kapasitelerini geliştirmek, çok yönlü ve stratejik düşünebilmelerini sağlayabilmek amacıyla düzenlenen yarışmaya il genelinde 32 farklı okuldan 466 öğrenci katıldı.
Öğrenciler 10 hafta süren yarışmanın ilk aşamasını internet ortamında haftalık olarak yayınlanan soruları cevaplayarak tamamladı. Yarışmaya katılan öğrenciler arasından en yüksek puanı alan 23 Öğrenci Finalde yarışarak derece elde etti.
Final yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere ve katılım sağlayan tüm öğrencilere hediyeleri düzenlenecek tören ile verilecek.
Final yarışmalarına veliler ve vatandaşlar davet edildi.
TÜGVA Yozgat İl Temsilcisi Muhammed Recayi Büyüksoy, Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen yarışma ile öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Zekâ Oyunları Yarışmasının, düşünen ve üreten bireylerle bilgi toplumu olma yolunda yapılan önemli bir etkinlik olduğuna değinen Büyüksoy, TÜGVA olarak bu tür etkinliklere katkı ve desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.