""

Demek ki yeni bir Yozgat’a ihtiyaç var! « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 13:23

Demek ki yeni bir Yozgat’a ihtiyaç var!

Demek ki yeni bir Yozgat’a ihtiyaç var!
Son Güncelleme :

05 Mart 2019 - 7:00

Yozgat’ın Nohutlu ve Çamlık arasına sıkışıp kalmış bir şehir haline geldiği en sonunda kabul edildi… Yıllardır bu konu üzerine söylenmedik söz, yazılmadık yazı kalmadı. Fakat yerel yönetimler, görev süreleri içinde Nohutlu ve Çamlık arasında çalışmayı tercih etti. Bugün şehir alt yapı ve üst yapı olarak tıkandı…

Artan nüfus yoğunluğu ile birlikte şehir içinde ulaşım ve trafik başta olmak üzere birçok noktada yaşanan sorunlar, içinden çıkılmaz bir hale geldi…

Caddeler, sokaklar ve mahallelerin sorunlarına çözüm bulmakta güçlük çeken yerel yönetimler, çarpık yapılaşmanın da önüne geçemez oldu.

Şehir merkezinde son yıllarda yapılan yüksek katlı binalar ve imar düzenlemeleri sorunları çözmekten uzak kalırken, yeni sorunlarında ortaya çıkmasına neden oldu.

* * * *

31 Mart Mahalli İdareler genel seçimlerine bir aydan az bir zaman kala Yozgat’ı yönetmeye talip olan Belediye Başkan adayları, “Yozgat’ı daha iyi ben yönetim” derken, hazırladıkları projelere baktığımızda ortak tek noktaları “Yeni Bir Yozgat

Önce sözümün başında ifade ettiğim gibi, şunu ifade etmem gerekir ki; Yozgat bugün olduğu gibi yıllardır yanlış yönetildi, geldiğimiz nokta itibariyle birazdan adayların tek tek projelerini incelediğimizde ne demek istediğim daha açıkça görülecektir.

* * * *

AK Parti’den Belediye Başkanı seçilerek, Yozgat’ı 5 yıl yöneten sonra Bağımsız aday olan Kazım Arslan, görev süresini şehir merkezinde çeşitli düzenlemelerle tamamlarken, yeni bir Yozgat’a ihtiyaç olduğunu zaman zaman konuşmalarında beyan ettiğini biliyorum.

Bağımsız Belediye Başkanı Bekir Korkmaz, aday olduğu her dönemde Yozgat’ın çanak içinden mutlaka çıkması gerektiğini savundu…

Bugün yine yıllardır süre gelen projelerini savunarak, hazırladığı 66 proje ile Yozgat’ın eksik ve noksanların en başında “Yeni Bir Yozgat”  projesini savunan ilk siyasetçi olduğunu biliyoruz.

* * * *

Mehmet Erdemir, MHP’den 13,5 yıl Yozgat’ta Belediye Başkanlığı yaptı… Bahçeşehir ve Ofis üstü mahalleleri gibi imar sorunu olmayan önemli çalışmalara imza attı. Yıllar sonra bugün Belediye başkanı adayı olarak Yozgat’ın artık kabuğunu kırması gerektiğini, deyim yerindeyse “Yeni Bir Yozgat”  ihtiyacı olduğunu hazırladığı projelerden görmekteyiz.

AK Parti Belediye Başkanı adayı Celal Köse’nin hazırladığı projeleri incelediğimizde de mesela Topçu göleti çevresi mesire alanları ile Yozgat’ı Divanlı bölgesine kaydırmayı planladığını biliyoruz.

Aynı şekilde İYİ Parti Belediye Başkanı adayı Metin Özışık, projelerini anlattığı broşürde “Güney Kent” ismini verdiği proje ile Yozgat’ın ne pahasına olursa olsun Divanlı bölgesine doğru büyümek zorunda olduğunu savunmaktadır.

Hülasa bu seçimleri kim kazanırsa kazansın yapılacak iş bellidir. Demek ki yeni bir Yozgat’a ihtiyaç var!

 

  • Bağımlılıkla ilgili mücadele kapsamında yapılan çalışmalara katkı sunmak amacıyla video hazırlayarak, farkındalık oluşturan Özel Eğitim Kurumu!
  • Düzce’de düzenlenen özel eğitim etkinliğine katılarak, tanıtım konusunda önemli bir çalışma yapan Eğitim Kurumu!
  • Yaklaşan seçimler öncesi hem parti çalışmalarına hem de başkan adayı ile ortak çalışmalara eskisi gibi katılmayan Vekil!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.