""

Doğu Guta ve Afrin için yardım tırı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:33

Doğu Guta ve Afrin için yardım tırı

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi ve Yozgat İl Müftülüğü tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan gıda ürünleriyle ve temel geçim malzemelerinin bulunduğu 16 tır, düzenlenen tören sonrası Afrin ve Doğu Guta’ya doğru hareket etti.

Doğu Guta ve Afrin  için yardım tırı
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2018 - 7:00

Fuar alanında gerçekleştirilen törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Müftüsü Salih Sezik, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.
16 tır un, su ve gıda yardım konvoyunun Guta ve Afrin’deki vatandaşlara ulaştırılması için yola çıktığını söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada “Bizim milletimiz fedakar, kadirşinas bir millettir. Yozgat’ta ilk defa değil bundan önce de yardım tırları gitti. Şu anda 16 tır il genelinde gıda maddeleri toplandı, ev eşyası, Suriye’deki kardeşlerimize gönderiliyor. Yozgat 8 bin göçmeni barındırıyor. Ensar muhacir kardeşliği içerisinde bu insanlara Yozgat sahip çıktı, beraberce kardeşçe yaşıyorlar. Bu da Yozgat’ın, milletimizin kadirşinaslığının bir ölçüsüdür. Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Bu tırların içerisinde gıda maddesi, su var, giyim malzemesi, ev eşyası, temizlik malzemeleri yer alıyor” dedi. Yardım tırları edilen duaların ardından Doğu Guta ve Afrin’e doğru yola çıktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.