""

Ebelik haftası kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 16:24

Ebelik haftası kutlandı

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Ebelik Haftası kapsamında program düzenlendi.

Ebelik haftası kutlandı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2018 - 7:00

Ülkemizde Dünya Ebeler Günü haricinde dünyanın en eski mesleklerinden olan ebelik mesleğine daha da dikkat çekmek, ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler gibi konularda toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen programa Vali Yardımcısı Salih Altun, Ankara Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Erkal İlhan, Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice İpek, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhemşiresi Aybike Bahçeli, ebeler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili. Prof. Dr. Sevinç Polat ebelik, tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu belirterek insanlığın varoluşundan bu yana tüm kültürlerde doğuma yardım görevi ebelere verildiğini ve ebeler, çoğu doğal yöntemlerden oluşan farklı tekniklerle ebelerin doğuma yardımcı olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sevinç Polat, tüm dünyada anne, çocuk ve aile sağlığının yükseltilmesi amacıyla çalışan Uluslararası Ebelik Konfederasyonu’nun (ICM), 2018 yılı Dünya Ebeler günü temasını “Ebe Liderliğinde Kaliteli Bakım”, “Ebeler Sağlık Bakımının Liderleri olarak belirlediğini belirterek, ebelik hizmetlerinin önemine dikkat çekti.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili. Prof. Dr. Sevinç Polat konuşmasının devamında Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak, bu yıl Ebelik Bölümünü aktif hale getirerek ilk öğrencilerimizi almanın ve ebeler gününü sizlerle birlikte kutluyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun ise “ Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir.
Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını bir kez daha kutluyor, ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nün tanıtımı, ebelerin mesleki deneyimlerinin paylaşımı ve plaketlerin takdimi ile son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.