Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin adeta sanata açılan yüzünü temsil ediyor… Zaman zaman yaptığı çalışmalarla kamuoyunun gündeminden düşmeyen sanatçımız yine güzel ve örnek bir çalışma yaparak kendini gündemde tutmayı başardı.
Sanırım kimden bahsettiğimi tahmin etmişsinizdir.
Bilindiği üzere Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 54 yaşındaki Narin Işık, ellerini kullanamadığı için ağzıyla yaptığı yağlı boya tablolarından oluşan bir sergi açtı. Açılan sergide 5 bin lira gelir elde eden Işık bu parayı Mehmetçiğe bağışladı.
Konu ile ilgili haberimizi önce okuyalım…Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla açılan ve 15 gün süren sergide tablolarını satışa sunan Işık, sergiden 5 bin lira gelir elde etti. Narin Işık, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı ziyaret ederek sergiden elde ettiği geliri Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışlanması için Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’a teslim etti.
Narin Işık’a gösterdiği özverili davranış dolayısıyla teşekkür eden Vali Yurtnaç, “İlimizde yaşayan Narin Işık hanım, bedensel engelli olmasına rağmen tablo yapıyor. Bu tablolardan bir sergi açtı. Bu sergiden elde ettiği 5 bin liralık geliri Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na teslim edilmek üzere valiliğimize verdi. Burada önemli olan şey ordumuza Mehmetçiğe verilen destektir. Ülkenin engellisinden sağlam insanına kadar herkesin ordumuzun Mehmetçiğimizin yanında olduğunu ifade ediyor.” dedi. Narin Işık ise,”Ben ordumuzun başarılı olmasını istiyorum. Bu bağışı yaparken şöyle düşündüm. Bir kurşunda bir mermi de benden gitsin. Vatanım için bedenimle çalışamıyorum ama yüreğimle çalışmak istedim. Yaptığım tablolarımı Mehmetçiklerimize bağışlamak istedim. 30 tablo vardı sergide 5 bin lira topladım. Bana bu katkıyı sağlayıp destek oldukları için herkese teşekkür ediyorum. Afrin’deki askerlerimize başarılar diliyorum. Yüreğim kalbim onlarla” dedi.
TİYATROYA DOYAMADIK
Sosyal faaliyet içerikli etkinliklerin yetersiz olduğundan zaman zaman yakınırız… Daha çok faaliyet yapılmasını isteriz. Fakat az diye dertlendiğimiz etkinliklerin ne kadar takipçisi olduğumuzu ya da olmadığımızı hiç sorgulayana rastlamadım.
Geçtiğimiz günlerde güzel bir etkinlik sahne aldı… İlgi çok yüksek olmasa da sahnede görev alanların alkışı yüzleri güldürecek kadar vardı…
Gençlik ve Spor Bakanlığı-İl Gençlik Merkezlerinin düzenlemiş olduğu Hayallerini Sahneye Taşı Tiyatro Yarışmasına ‘’Tank Paletlerine Çomak Sokmak ‘’adlı oyunla katılıp, İl Birincisi olan Sorgun Osman Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
Tiyatro oyununa katılım sağlanması ve başarılı olmasından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Yazıcı: “Her bir öğrencimizin bireysel farklılıkları eğitimde zenginlik demektir. Sizlerde bu zenginliklerden biri olan tiyatro yeteneğine sahipsiniz. Bizler her öğrencimizin bu çeşit kültürel ve sosyal alanlarda kendilerini göstermelerini destekliyor ve arzuluyoruz. Tiyatrolar, geçmişten günümüze öğrencilerin eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip olmuştur. Birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde , farklı dünyaların kapılarını açıp , eleştirel düşünme becerisi ,özgüven duygusu, kendini ifade edebilme, uyum sağlama ve cesaret gibi konularda kendilerini geliştirmeye yardımcı olur.
Sizler de oynadığınız tiyatro oyunuyla haince yapılan 15 temmuz saldırısını konu alan bir oyunu sahnede seyircilere sundunuz. Bu sayede izleyenlerde Vatan ve Millet bilincinin önemini vurgulayıp, Milletimizin Vatanına, Bayrağına ve kök değerlerine kendini tankın altına atarcasına sahip çıktığını ortaya serdiniz. Öncelikle böylesine anlamlı bir konuyu kaleme alıp sahnelediğiniz için emeği geçen herkese teşekkür eder. Bölge finallerinde başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.