""

Geleneksel Okçuluk Yarışması yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:11

Geleneksel Okçuluk Yarışması yapıldı

Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu tarafından düzenlenen “Geleneksel Okçuluk Yarışması” yapıldı.

Geleneksel Okçuluk  Yarışması yapıldı
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2018 - 7:00

Türkiye’nin farklı şehirlerinden okçuları Yozgat’ta bir araya getiren Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasına Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç ve çok sayıda okçuluk sporu severler katıldı.
Havanın yağışlı olması nedeni ile spor salonuna alınan müsabakalarda heyecan düşmezken sporcuların giydiği kıyafetler ise ilgi odağı oldu. Yozgat Belediyesi Mehteran Takımı tarafından verilen konser izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Bozok Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı ve Ortopedi Doktoru Doç. Dr. Murat Korkmaz, 2017 yılında kurdukları Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübünde yaklaşık 40 öğrencilerinin bulunduğunu hatırlattı.
“Bunlara atalarımızın atış şekli olan baş parmak atışı ile geleneksel okçuluk eğitimleri veriyoruz. Bu hafta da çevre illerin Konya, Kayseri, Tokat, Ankara illerinin de geleneksel okçuluk kulüpleri ve üniversitelerin katılımı ile üniversitemizi, Yozgat’ımızı tanıtıcı geleneksel okçuluk yarışması düzenledik. Yarışmamıza ilgi oldukça fazla. 70’in üzerinde yarışmacı yarışıyor. Hepsi geleneksel kıyafetleri ile katıldı. Belediyemizin mehteran bölüğü bir konser verdi. Böylelikle Türk kültürünü, Türk geleneklerine bir katkı üniversite olarak sağlamaya çalışıyoruz ”dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın kültürel değerlerimizin bir parçası olan okçuluk sporunu yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla böyle bir yarışmayı tertip ettiklerini belirterek üniversitemiz ev sahipliğinde her yıl bu tip turnuvalar düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.Geleneksel Okçuluk Yarışmasında dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.