""

GÜZEL OLAN HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 00:45

GÜZEL OLAN HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

GÜZEL OLAN HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN
Son Güncelleme :

25 Ekim 2017 - 7:00

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı son dönemler de yaptığı çalışmalar ve hazırladığı projelerle toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklar ve gençlerimiz için bütün imkanların sefer edildiğini bir kez daha buradan hatırlatmakta fayda görüyorum.

Çünkü toplumun desteği, hükümetin katkısı neticesinde bütçenin önemli bir kısmı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarına tahsis edilmektedir.

Sağlanan imkanlarla Yozgat’ta da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki kurumların suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta yaşayan çocuklara, akıl ve bilimin rehberliğinde uluslararası standartlarda ve ülkemizin gerçeklerine uygun hizmet sunuluyor.

Bu konuda yapılan çalışmaları anlatan İl Müdürü Abdullah Neşeli; “Temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini veya diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet vermeyi önemsemekteyiz” dedi.

Yozgat’ta koruma veya bakım altındaki 148 çocuğun rehabilitasyonun nihai amaç olduğunu ifade eden Neşeli; “Kurumda kaldığı süre içerisinde çocuğun yaşamını normal bir şekilde sürdürebilecek şekilde rehabilite olması ve toplumla bütünleşmesi temel amaçlarımızdandır” dedi.

Bu amaçların kurumda çalışan sosyal çalışma görevlisinden, bakım personeline şoföründen temizlik alım personellerinin görevlerini önemsemesi ve bilerek davranması, eğitici yaklaşması ile mümkün olacağının altını çizen Neşeli, şunları kaydetti:

“Biz İl Müdürlüğü olarak çocuklarla birlikte bulunana personellerin eğitiminin gerekli olduğunu Bakanlığımızla istişare ettik ve eğitim düzenlenmesini istedik. Bakanlığımızda  İlimizde ilk defa 16 -19 Ekim tarihleri arası İzmir, Hatay ve Urfa dan 4 eğitici ile personelin bilgi ve beceri düzeylerini artıran ANKA Çocuk Destek Programı eğitimlerini düzenledi.

Bu eğitim programı ile kuruluşlarımızdaki çocukların bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan ve çocuklarda olumlu tutum ve davranış değişikliği oluşturmayı, olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan örselenme ve davranış bozukluklarını azaltmayı, aile ve sosyal çevreleriyle uyum sağlamalarını amaçlayan psiko-sosyal destek ve müdahale programı dört gündür personelimize anlatıldı. İnşallah bugün bu sertifika programı ile eğitim son bulacak.

Yozgat’ımızın bilmesini isterim ki çocuk kuruluşlarında çalışan personele yönelik bu eğitimle çocuklar hakkında erken, doğru ve güvenilir risk ve ihtiyaç değerlendirmesi yapılması sağlanacak. Dolayısıyla personelin çocuklara doğru yaklaşması sağlanarak yarın komşumuz veya çalışma arkadaşlarımız olan bu çocukların bulundukları ortama güven ve mutluluk katması örnek kişiler olarak gösterilmesine olanak sağlanacaktır. Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’ın çocuklarımızın hayata çok daha sıkı tutunmaları, bundan sonraki hayatlarını kendi başlarına organize edebilme becerisini kazanmaları, ahlaklı ve başarılı bireyler olarak topluma kazandırılmaları yönündeki emir ve talimatları hassasiyetle yerine getirilecektir.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.