""

Hatalı parklar trafikte aksamalara neden oluyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:21

Hatalı parklar trafikte aksamalara neden oluyor

Yozgat’ın en büyük problemlerinin başında otopark sorunu gelirken, sürücülerin hatalı park yapmaları trafikte aksamalara sebep oluyor.

Hatalı parklar trafikte  aksamalara neden oluyor
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2018 - 7:00

Yozgat’ın en büyük problemlerinin başında otopark sorunu gelirken, sürücülerin hatalı park yapmaları trafikte aksamalara sebep oluyor.
Şehir içerisinden geçen Yozgat- Ankara Karayolu bağlantılı E-88 Karayolunda Dört Yol Köprülü Kavşakta devam eden asfalt çalışması nedeniyle şehir içi trafik yoğunluğu daha da arttı. Araç sahiplerinin dikkatsiz araç parkları özellikle minibüs türü araçların geçmesinde sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Trafik Polisi ekiplerinin de müdahalelerine rağmen bir türlü çözülemeyen hatalı araç parkları zaman zaman sürücüleri de karşı karşıya gelmesine neden oluyor.
Kadir Demir, isimli vatandaş, Yozgat’ta en büyük problemin araç parkı sorunu olduğunu belirterek, “İlimizin yıllardır bir türlü çözülemeyen sorununun başında araç parkı sorunu geliyor. Belediye, birkaç yerde oto parkı açtı fakat buda yeterli gelmiyor. Çünkü her geçen yıl ilimizde araç sayısında da ciddi artış var. Nüfusa oranla belki Yozgat ilk 5 il içerisinde yer alıyor. Hal böyle olunca trafikte bir sıkışma ve yığılma oluyor. Hatalı park ya da daraltılan yollardan geçerken araçlara çarpmamak için nerdeyse yolumuzu göremiyoruz.” diye konuştu.
Mustafa Şahin isimli araç sürücüsü de benzer ifadeler kullanarak, şöyle dedi: “Vatandaşlarımızı hatalı park konusunda daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Özellikle kavşak kenarlarına Saat kulesi etrafı geçişlerine park yapmamalarını istiyoruz. Belki kısa süreliğine park ediyorlar fakat şehrimizin trafik durumu belli kısa süreliğine de park etseler saat kulesi dönüşlerinde trafik adeta felç oluyor. Ayrıca emniyetimiz özellikle saat kulesi çevresinde trafik ekiplerini devamlı olarak görevlendirmesi gerekir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.