""

Hedeflerinde AK Parti var… « Yeniufuk Gazetesi

10 Mayıs 2024 - 03:58

Hedeflerinde AK Parti var…

Hedeflerinde AK Parti var…
Son Güncelleme :

08 Mart 2019 - 11:30

YOZGAT 2002 sonrasında AK Parti için her zaman sağlam, istikrarlı bir kale oldu. Her seçimde bu ilden rahatlıkla birinci çıktı, en yakın rakibine 10 bin oy fark attı… Merkez belediyesi hep iktidar partisinin kontrolünde kaldı. Aynı zamanda ilçelere ve belde belediyelerine baktığımızda da fotoğrafın değişmediğini görmekteyiz.
Bu durum aslında Yozgat için son derece normal bir durumdur. Şöyle ki; Anavatan partisi ile başlayan siyasi süreçte Yozgat seçmeni büyük çoğunlukta iktidar partisinden yana tercihini yapmıştır… Hatırlarsanız Anavatan partisi iktidarda kaldığı süre içinde birçok belediyelerin yönetimi bu partiden seçilen üyelerden kurulmuştur.
* * * *
Geçmişteki yerel seçimlere baktığımızda Yozgat, bugünkü kadar çok partili bir seçim sürecine tanık olmamıştır.
Dolayısıyla şimdi yine yerel bir seçimin arifesindeyiz… Yozgat’ta bugün 2 Bağımız aday başta olmak üzere… AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti olmak üzere 7 Belediye başkanı adayının kıyasıya yarışı dikkatleri çekiyor…
Mevcut duruma baktığımız da ise, dikkat çeken bir başka önemli nokta bütün partiler bir blok oluşturdu. Ak partiye karşı oluşturulan bu bloğu Cumhur İttifakı içinde yeralan MHP’nin kamuoyuna yansıyan bazı söylemleri kısmen güçlendirmektedir.
* * * *
Fakat 31 Mart Mahalli İdareler genel seçimler öncesi Yozgat’ta 2002’den bugüne oy hareketlerine baktığımızda, merkez başta olmak üzere yerleşik oy kalıplarının AK Parti’nin mutlak üstünlüğüne dayanan bir güç dengesini yansıttığını görüyoruz.
Ancak bu yerel seçimlerde 2 Bağımız aday başta olmak üzere… Belli oranda oy potansiyeli olan partiler arası bloğun seçim kazanmak için stratejik olarak çalışmalarına baktığımızda hedefinde daha çok Ak partili seçmen kitlesi bulunmaktadır.
* * * *
Evvelsi günkü “Ak Partinin bilgi birikimi gibi bir gücü var!” başlıklı yazımda özetle; “AK Parti gönüllere dokunmayı da meydanları doldurmayı da dolu göstermeyi de iyi biliyor… Bilginin önemini kavramışlar. Hem rakiplerinden daha fazla bilgiye ulaşıyorlar hem depoluyor, yorumluyor ve ihtiyaç doğulduğunda da kullanıyorlar. Bana göre 31 Mart seçimlerinde tüm yorgunluklarına rağmen en büyük avantajları sahip oldukları seçmen bilgileri ve o bilgiyi seçmeni sandığa taşıma organizasyonlarında en verimli şekilde kullanabilecek olmaları…”
Hülasa bugünkü sohbetimizin sonunu şöyle bağlayayım seçim süreci başında Yozgat’ta bazı taşlar yerinden oynadığını hepimiz biliyoruz ve gördük. Ama bugün yerinden oynayan o taşlar hızlı bir şekilde asıl yerine oturmaya başladı. Blok içinde yer alan bazı adayların trendi düşüşe geçti. Ak partiye baktığımızda ise, bu hafta itibariyle bütün gücünü sahaya yansıtacağını merkez başta olmak üzere en uzaktaki seçmene ulaşarak, gücünü bir kez daha sahaya ve sandığa yansıtacağını söylemiş olayım.

 

  • Özel öğrencilere özel materyaller desteği vererek, daha verimli bir eğitim süreci sağlayacaklarını anlatan Müdür!
  • Seçimler sonrası Yozgat’ta kazandıkları takdirde partizanlık yapmayacaklarını açık bir şekilde anlatan Vekil!
  • Seçim öncesi bir araya gelerek, son toplantılarını yaparak, geçen süre içinde yapılan çalışmalardan dolayı helalleşen siyasiler!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.