""

Hemşerimiz Eranıl’a Kocaeli’nin Doruktakileri Ödülü verildi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:07

Hemşerimiz Eranıl’a Kocaeli’nin Doruktakileri Ödülü verildi

Kocaeli’nde yarım asırdır yayın hayatını sürdüren halk arasında Kırmızı Kocaeli olarak bilinen Kocaeli Gazetesi tarafından her yıl geleneksel bir şekilde düzenlenen ‘Doruktakiler’ yarışmasında, hemşerimiz Gazeteci-Yazar Mustafa Eranıl; ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında ödüle layık görüldü.

Hemşerimiz Eranıl’a Kocaeli’nin Doruktakileri Ödülü verildi
Son Güncelleme :

02 Mart 2024 - 15:22

Kocaeli’nin Oscar’ı olarak nitelendirilen ödülü, düzenlenen törenle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Cemal Kaplan’ın elinden alan Eranıl, çok mutlu olduğunu dile getirdi.  Türkiye genelinde şehitler adına kurduğu kütüphaneler ve topladığı 270 bin kitap nedeniyle ödüle layık görülen Eranıl, kendisine verilen bu ödülün çok büyük anlam ifade ettiğini, kitap toplamaya, kütüphane kurarak, şehitlerimizin adını yaşatmaya devam edeceğini söyledi.

ROL MODEL OLUYORLAR

Kentin önemli isimlerinin katıldığı programın açılış konuşmasını gazetenin Genel Müdürü Erkan Ünal yaptı. Ünal, “1991 yılında bir ilk olarak başlattığımız “Doruktakiler” programımız, 30 seneyi aşkın süredir yaptıkları başarılı işler ile konumlarının hakkını veren hemşerilerimizi ve kurumları ödüllendiriyoruz. Seçiminden törenine kadar samimiyet kokan organizasyonumuzda ana hedefimiz bu kentten çıkıp katma değer sağlayan kişi ve kurumların rol model olmalarını sağlamaktır.” dedi.

ERANIL, ‘KOCAELİ’NİN OSCAR’IDIR’

Kendisine verilen bu ödülün çok anlamlı olduğunu dile getiren Eranıl, ‘Bu ödül, Kocaeli’nin oscarı olarak kabul edilmektedir. Çok mutluyum. Bu ödülü, gerçekleştirdiğim kitap kampanyalarında kitap desteğinde bulunan her bir kitap gönüllüsü ve şehit ailelerimiz adına alıyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kitap toplamaya, kütüphane kurmaya devam edeceğim. Şu ana kadar kırılması güç bir rekor kırarak 270 bin civarında kitap topladım. Bu toplanan kitaplarla, şehitlerimizin adına kütüphaneler kurmaya devam ediyorum. Şu anda da biri Muş İli Malazgirt İlçesi Alparslan Üniversitesi MYO olmak üzere 3 şehitimiz adına daha projem devam etmektedir. Bunları da en kısa zamanda açacağım. Bu güne kadarda 21 şehidimiz adına kütüphane kurulumunu sağladım. Onlar vatana canlarını verdiler; bizlerde adını yaşatmak için gayret göstereceğiz’ dedi.

KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ

CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Nail Çiler Kocaeli Büyükşehir Belediye  Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Recep Öztürk, KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) önceki dönem Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski Üyesi Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Kadir Durmuş, önceki dönem Avrupa Birliği Bakanı Av. Ali Haydar Konca, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, CHP Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, CHP önceki dönem İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Bağımsız İzmit Belediye Başkan Adayı Mustafa Can, Kocaeli Marmara Karayolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Hakan Zorlu, aynı zamanda Tüm Balkan Türkleri Derneği Başkanı da olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ilk başhekimi Prof. Dr. Mustafa Dülger, önceki dönem Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, İMO Kurucu Başkanı ve eski SHP İl Başkanı Keramettin Gençtürk, önceki dönem Kocaeli Barosu Başkanı Av. Fahri Örengül, Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği Başkanı Bilal Dündar, önceki dönem Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zanburkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, CHP’nin önemli isimlerinden Turan Dumlu ile çok sayıda davetli ödül töreninde hazır bulundu. / Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.