""

Hizmet İş 1 Mayıs’ı Adana’da kutlayacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:55

Hizmet İş 1 Mayıs’ı Adana’da kutlayacak

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Ferman Zararsız, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü dolayısıyla 10 otobüs ve 450 işçi üyeleri ile birlikte Adana’daki kutlamalara katılacaklarını söyledi.

Hizmet İş 1 Mayıs’ı  Adana’da kutlayacak
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2018 - 7:00

Cumhuriyet Meydanından gece Adana’ya hareket edeceklerini kaydeden Sendika Başkanı Ferman Zararsız, “Bizler, Türkiye’nin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; HAK İŞ olarak, 2012 yılında Ankara’da, 2013 yılında Karabük’te, 2014 yılında Kayseri’de, 2015 yılında Konya’da, 2016 yılında Sakarya’da ve 2017 yılında Erzurum’da 1 Mayıs’ı emekçilerin yoğun ve coşkulu katılımlarıyla kutladık. Bugün ise 1 Mayıs’ta, “Türkiye’nin tarım ve sanayisinde önemli bir yeri olan, işçi hareketinin önemli bir şehri, bereketli topraklar diyarı Adana’dayız. Adana’da, 1 Mayıs’ı, hep birlikte, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz.”dedi.
Adana’daki kutlamalara ülkenin dört bir tarafından emekçilerin katılacağını kaydeden Zararsız, “Adana İstasyon Meydanı başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilerin taleplerini gür bir sesle haykırmak için alanlardayız. HAK-İŞ olarak 2007 yılında örgütlenme sürecini başlattığımız taşeron işçilerin kadro mücadelesi için sendikal örgütlülüğünü sağlamak gerektiğini ortaya koymuş ve taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçilerin kadro mücadelesini fiilen başlatmıştık. Bugün, bu mücadelemizi hep birlikte kazandık. 1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. HAK-İŞ’e inandınız, HAK-İŞ’e güvendiniz. Bizler de güveninizi boşa çıkarmadık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. “Taşeron işçilerin tamamı’’ diye yola çıktık. Bazı istisnalar getirildi. Ancak, kadroya geçemeyen bütün taşeron işçilerimizin haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla, “Kapitalizme karşı” “Devlet Küçülmelidir” diyenlere karşı büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir.
Bu vesile ile taşeron emekçisi kardeşlerimize kadro verilmesi için konunun ilk başından beri yakın takipçisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Çalışma Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile hükümetimizin bütün üyelerine, tüm milletvekillerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün Adana’da, 81 ilde ve tüm Türkiye’deyiz, Meydanlardayız.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.