""

Hizmetler kaldığı yerden devam etmelidir « Yeniufuk Gazetesi

9 Mayıs 2024 - 04:38

Hizmetler kaldığı yerden devam etmelidir

Belediyelerin birinci önceliği mücavir alanlar içinde yer alan bölgelere hizmet götürmek ve vatandaşın yaşam kalitesini en iyi şekilde tanzim etmektir.

Hizmetler kaldığı yerden devam etmelidir
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2022 - 18:00

Belediyelerin birinci önceliği mücavir alanlar içinde yer alan bölgelere hizmet götürmek ve vatandaşın yaşam kalitesini en iyi şekilde tanzim etmektir. Merkezi hükümetler, milli gelirden bunun için kişi başı bir para ödemektedir. Belediyeler de bu paraların karşılığı olarak, şehrin önceliklerini doğru şekilde planlayıp, vatandaşın ihtiyacı olan hizmetleri zamanın da ve en iyi şekilde yapmakla mükelleftir.

Yozgat halkı daha kaliteli ve hızlı hizmet almak bakımından son yıllarda yapılan yerel seçimlerde tercihini çoğunlukla iktidar partisi mensuplarının seçilmesinden yana kullanmıştır.

Hizmet bakımından şimdiye kadar yapılan çalışmalardan vatandaşın memnun olup, olmadığını öncelikle gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde ya da bir yıl sonra olacak yerel seçimlerin sonucundan anlayacağız.

Dolayısı ile geriye dönüp baktığımızda yerel seçimlerin üzerinden 3 buçuk yıl gibi uzun bir zaman geçti. Bu zaman diliminde hizmet olarak, vatandaşın aklında hangi hizmetler kaldı, bunun değerlendirmesini ve yorumunu sizlere bırakıyorum.

Bu hususta bir ipucu vermem gerekirse, belediyelerin vatandaş için son dönemlerde yapmış olduğu en iyi hizmetlerden birisi Festival düzenlemek olmuştur.

Bu konuda mahir olan belediyeler, bütçeleri sonuna kadar kullanıp, en meşhur sanatçıları vatandaşının karşısına çıkartarak, birkaç gün akşam konserleri ile eğlendirmeyi başarmışlardır.

Hazır söz festival konusuna geldiğine göre, eğlence zamanı da artık geride kaldı. Dolayısı ile “hizmet beklemez” sözünden yola çıkılarak, kış gelmeden yaz dönemi için planlanan hizmetlere tekrar el atılması gerekiyor.

Yozgat’ın bu konuda önceliklerini daha önceki yazılarımda anlattığım için bugün tekrar hatırlatmayı gerekli görmüyorum ancak, malum olduğu üzere şehrin önemli noktalarında yarım kalmış vaziyette dikkat çeken, kimisi henüz başlamamış, kimisi de üzerinden birkaç yıl geçmesine rağmen tamamlanmayı bekleyen çalışmalar mevcuttur.

Sonuç olarak festivallerle geçen eğlenceli günler artık geride kaldığına göre, Yozgat’ın yaşamını yakından ilgilendiren sözüm ona malum çalışmaların kış gelmeden belli bir noktaya ulaşması sağlanmalıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.