""

İkinci el otolarda durgunluk yaşanıyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 07:14

İkinci el otolarda durgunluk yaşanıyor

Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Semih Altuntaş, ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşandığını belirterek, sebebini ise ikinci el oto fiyatlarında yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu ve kurban bayramının da azda olsa etkilediğini söyledi.

İkinci el otolarda durgunluk yaşanıyor
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2018 - 7:00

Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Semih Altuntaş, ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşandığını belirterek, sebebini ise ikinci el oto fiyatlarında yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu ve kurban bayramının da azda olsa etkilediğini söyledi.
Galericiler Sitesi Başkanı Semih Altuntaş, yaptığı açıklamada ikinci el otomobil piyasasını gazetemize değerlendirdi.
Yaz mevsiminin ortalarına gelindiğinde genelde oto piyasasında kısa süreli durgunluk yaşandığını kaydeden Altuntaş, kurban bayramı sonrası oto piyasasının hareketleneceğini ümit ettiklerini belirtti.
Seyyar olarak tabir edilen oto alım satımcılara vatandaşların itibar etmemeleri gerektiğini ifade eden Altuntaş, “Otomobil sektöründe merdiven altı diye tabir ettiğimiz vergi ödemeden işçi çalıştırmadan hiç bir sorumlulukları olmayan satıcılar çoğaldı bu satıcılardan araç alan vatandaşlarımız Kilometresi ile oynanmış, hasarlı araçları bilmeden almaktadır vatandaşlarımız bu satıcılar yüzünden ciddi mağduriyetler yaşıyor.
Biz galerici esnafları olarak kanunların yürürlüğe girmesiyle birlikte bu tip satıcılarla sonuna kadar mücadele edip kanunların ve devletimizin destekleri ile gerekeni yapacağız.
Bu işi gerçekten yapmak isteyenler galericiler sitesinde veya belediyelerin göstermiş olduğu yerlerde iş yerlerini açmaları gerekecek.”dedi.
İNTERNET SİTELERİNEN
SATIŞ YAPAN VATANDAŞLAR PİYASALARI YÜKSELTİYOR
İnternet sitelerinden satış yapan vatandaşların piyasaları yükselttiğini vurgulayan Altuntaş,”Adeta araba piyasasını yükseltmek için birbirleri ile yarışmakta buna da acil bir önlem alınması gerekmektedir.
Araç satmak isteyen ve almak isteyen herkesin daha güvenilir ve daha sağlam alışveriş yapabilmesi için bu işi oto galericileri üzerinden yapması gerekir.
Yeni düzenlenen sistemde bütün yük galericilere verilmiştir kanunlar daha çok vatandaşın lehinedir.
Bu hem esnafın hem de vatandaşın daha sağlam ve güvenilir alım satım yapmasının önünü açacaktır
Biz Yozgat galericiler sitesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları gerektiği gibi yerine getireceğimize inanıyoruz.”diye konuştu.
Altuntaş, ikinci el oto fiyatlarının 15 ile 100 bin TL arasında değiştiğini otomobil alacak vatandaşların almak istedikleri araçları mutlaka ekspertiz’den geçirmeleri gerektiğini önerdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.