""

İklim değişikliği zirvesi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 17:58

İklim değişikliği zirvesi yapıldı

Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde “İklim Değişikliği Zirvesi”nde Yaşanabilir Çevre Derneği’nin katkı ve iş birliği ile iklim değişikliği zirvesi yapıldı.

İklim değişikliği zirvesi yapıldı
Son Güncelleme :

23 Ekim 2023 - 16:46

İklim Değişikliğine karşı mücadelede çevreye karşı sorumlulukların bilincinde olunması gerektiğine dikkat çekilen zirveye Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. İzzet Kırkaya, Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, ORAN Kalkınma Ajansı, Prof. Dr. Zeynep Eren, Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Sorgun Hilal Evleri Hocaları, Nurdan Taşarsu da katıldı.


Yaşanabilir Çevre Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nurdan Taşarsu, ‘’Şehrimiz de çevre adına böylesine büyük bir organizasyona imza atılmış olması gurur verici. Dernek kadromuzla bizde bu organizasyonda gençlerimizin iklim değişikliğine karşı farkındalık kazanması için yer aldık. Öncelikle bu organizasyona vesile olan SORGED Başkanı Halil Uğuz’a teşekkürlerimi belirtmek isterim. Bilhassa çevre camiasında iklim konusu başta olmak üzere sayısız çalışmaları olan kıymetli Prof. Dr. Zeynep Eren ve Prof. Dr. Yüksel Ardalı hocalarımızın da konuşmacı olarak yer aldığı organizasyonda meslektaşlarımız ve davetli konuşmacılarımızla birlikte öğrencilerimize iklim değişikliğine karşı mücadelede almamız gereken bireysel sorumluluklara dikkat çektik. İklim sorunları uzak değil, doğal kaynakların hızla tükenmesi, ekonomik sorunlar, kuraklık dolayısıyla iklim göçü gibi tehlikeler her yeni gün biraz daha yaklaştığımız olası çevre faciası bizlere bireysel sorumluluklarımızı hatırlatmalı. Bu bağlamda ben emeği geçen herkese ve çevre duyarlılıkları için gençlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Kamil 24 Ekim 2023 / 08:39 Cevapla

\”İklim Değişikliği Zirvesinde karbon salınımından bahseden konuşmacılar, zirvenin ardından hepsi ayrı ayrı araçlara binerek salondan ayrıldılar….\” Tıpkı özel jetleriyle Küresel Isınma Zirvesi\′ne katılan dünya liderleri gibi!