""

İl başkanı için ne bekleniyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 12:42

İl başkanı için ne bekleniyor

İl başkanı için ne bekleniyor
Son Güncelleme :

20 Kasım 2023 - 17:42

Yozgat’ta AK Parti’nin il başkanını belirleme sürecinde yaşanan uzun süreli belirsizlik, il teşkilatında ve partililer arasında güvensizlik ortamı oluşmasına neden oldu. Yozgat’ta  Parti tarihinde görülmeyen bu süreç, yerel seçimlere yönelik hazırlıkları da olumsuz etkiliyor.

İl başkanının belirlenememesi, partililer arasında birçok spekülasyona ve eleştiriye neden oldu. Sürekli gündemde olan il başkanlığı muamması, kamuoyunda gizli bir elin etkisi altında gibi algılanarak genel merkezin etkisiyle atama yapılamadığı düşüncesine yol açtı.

Kulis bilgilerine göre, temayülde öne çıkan isimlerin genel merkez tarafından kabul görmediği ve  yeni bir isim arayışına girildiği iddialarını beraberinde getirdi. Ancak, hala bir il başkanının atanmamış olması, mevcut İl Başkanı Yusuf Başer’in görevine devam edeceği yönünde toplumda da dile getiriliyor.

İl başkanının hala atanamaması partinin seçim stratejisinin belirlenmesini olumsuz etkileyecektir. Bu belirsizlik sadece teşkilat içinde değil, aynı zamanda AK Parti seçmenleri arasında da olumsuz bir hava oluşturuyor. Her hafta beklenen atamanın gerçekleşmemesi, partide bir güvensizlik duygusu yaratıyor. İl başkanı, partinin çatısı ve gemisinin kaptanıdır. Kaptanı olmayan bir gemi okyanusta rotasız bir şekilde nereye gider herkesin malumudur. AK Parti’nin 31 Mart seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanması için biran önce İl başkanını belirlenmesi ve partinin kaptanını bulması, seçimlere odaklanması açısında büyük önem taşıyor.

Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan’ın bu konudaki değerlendirmeleri ve hassasiyetleri son derece önemlidir. Çünkü teşkilatlarının güçlü olması, sorumluluğunu bilen, sorumluluk üstlenen iş bitirici, girişimci, öngörülü ve cevval bir il başkanının Ankara’daki ellerini de güçlendireceğini bilmektedirler. Yaşanan bu durum aslında iki vekilinde teşkilatları adına süreci hızlı bir şekilde sonlandırmaları gerektiğini ortaya çıkarıyor. Aksi takdirde partilerinin seçmenleri bu uzun süreçte her iki vekil üzerinde olumsuz düşüncelere kapılmasına sebep oluyor.  Yozgatla ilgili bütün konulara ortak karar alabilen ve uyum içerisinde çalışan her iki vekilin il başkanlığı sürecini birkaç gün içerisinde neticelendirmesi lazım.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan siyasi gelişmeler ışığında, Yozgat’ta ki bu belirsizlik, sadece partinin değil, kamuoyunun da yereldeki etkinliğini sorgulamasına kapı aralıyor. AK Partinin il başkanını atayamaması sadece parti içerisinde değil, aslında muhalefet partilerinin işine yarıyor. Muhalefet partililer, “AK Parti hala bir il başkanını belirleyemedi. Buda partinin Yozgat’ta ki durumunu ve partinin de bittiğinin bir göstergesidir” gibi propaganda yapmalarının önünü açıyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.