""

İnfak Derneği Arakan’da 3 Bin kişiye iftar verecek « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:44

İnfak Derneği Arakan’da 3 Bin kişiye iftar verecek

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren İnfak Derneği yetkilileri 25 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Arakan’a gerçekleştirecekleri ziyaretlerde bir hafta içerisinde 3 Bin kişiye iftar yemeği vermeyi planlıyor.

İnfak Derneği Arakan’da 3 Bin kişiye iftar verecek
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2018 - 7:00

İnfak Derneği Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur, yaptığı açıklamada, Türk toplumunun tarihler boyu her zaman yardıma muhtaç insanlarının yanında olduğunu belirterek, dernek olarak başlattıkları kampanya kapsamında toplanan yardımlarla 3 Bin Arakanlı Müslüman’a bir hafta boyunca iftar yemeği vereceklerini söyledi.
2 MİLYON ARAKANLI MÜSLÜMAN BİZLERİN YARDIMLARI İLE
YEMEK YİYEBİLİYOR
İnfak Derneği olarak 25 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Arakan’a ziyaret gerçekleştireceklerini kaydeden Yağmur, “Geçtiğimiz aylarda ve öncesin de de Arakan’a ziyaretlerde bulunduk. Oradaki Müslüman kardeşlerimize yardım etmeye çalıştık. Orada gerçekten insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar açlığa, sefalete ve zulme mahkum edilmiş. Ellerinden tutacak, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyorlar. İnfak Derneği olarak bizler bir hafta Arakan’da Müslüman kardeşlerimizin yanında Yozgatlı vatandaşlarımızın yardımlarını onlara ulaştıracağız. Şuan Arakan’da insanların çalışmalarına, ticaret yapmalarına hatta kamptan çıkıp şehre inmelerine dahi müsade edilmeyen çoğunluğu çocuk 2 milyon kardeşimiz var. Ve sadece biz yardım edersek sıcak yemek yiyebiliyor. Oradayken otları yediklerine bizzat şahit olduğum bu kardeşlerimiz için 7 gün boyunca yaklaşık 3Bin kişilik iftar ve sahur yemeği vereceğiz.”dedi.
Duyarlı vatandaşlara da çağrıda bulunan Yağmur, “Vatandaşlarımızdan, Arakan’da verilecek iftar ve sahur yemeğine kendileri ya da kurum olarak destek olmaları, orada yaşayan, hangi şartlar altında olurlarsa olsunlar ibadetlerini ihmal etmeyen bu kardeşlerimizin bir ay dahi olsa sıcak yemek yemelerine vesile olacaktır. 2 Haziran’a kadar kendiniz ya da kurum olarak yardımda bulunabilirsiniz. Bu vesile ile vatandaşlarımızı bu çorbaya bir tuzda benden olsun diyorsa “300 lira olan 50 kişilik iftar yemeğine destek olmaya davet ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.