""

İşçilerin çalışma güçleri yöneticileri umutlandırdı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:05

İşçilerin çalışma güçleri yöneticileri umutlandırdı

Turhal Şeker Fabrikası’nın 84. kampanya dönemine hazırlanması için işçilerin bütün güçleri ile fedakarca çalışmaları yöneticileri umutlandırdı.

İşçilerin çalışma güçleri  yöneticileri umutlandırdı
Son Güncelleme :

23 Haziran 2018 - 7:00

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu, Turhal Şeker Fabrikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel, Bölge Müdürleri ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ile birlikte Turhal Şeker Fabrikası işletmesi içerisindeki birimleri dolaşarak kampanya hazırlık çalışmalarını yerinde incelediler.
İşletme gezisi sonrasında çalışanlarla yemekte bir araya gelen Başkan Akay; İşletme içerisinde Fabrikayı Kampanya dönemine hazırlamak gayreti içerisinde onların gözlerindeki ışığı, onlardaki heyecanı, onların başarma arzularını gördüğünü belirterek, bunun için de Yönetim kurullarımızla görüşerek işçi İkramiyelerini bir hafta önce ödenmesine karar verdiklerini söyledi.
Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; Bildiğiniz üzere başarı kesinlikle tesadüf değildir. Başarılı olanlar başarı potansiyeli taşıyanlar, sadece ekonomik güç değil insan kaynağı gücü olanlar bu sektörde ayakta kalacaklar başarılı olacaklardır. Şeker sektöründe bunu başarabilecek olan tek kuruluş Kayseri Şeker diye düşünüyorum. Biz Kayseri Şeker olarak bu sektörü ayakta tutan en güçlü kuruluşuz. İsteriz ki başkaları da güçlü olsun. Ama bunu sağlamak bu kadar kolay değil. Bunu sağlamak için önce böyle birbirine kenetlenmiş birbirine inanmış, yönetimi, çalışan işçisi, çiftçisi ile birbirine güvenen bir ekip topluluğun oluşması lazım. Bu birlikteliği sağlamak için biz 7 sene emek verdik. Biz daha büyük şeyler başaracak potansiyeli taşıyoruz bu bize az gelir buna inanmamız lazım. Bir insanın içinden gelmezse, inanmazsanız bu işe gönül vermezseniz bu işin başarılması için gayret göstermezseniz olmaz. Bu iş inanmış bir ekibin başaracağı bir iştir. Bu yüzden daha başka şeker fabrikalarına da talip olacağız inşallah. Biz sadece Türkiye ile değil Avrupa ile yurtdışı ile de rekabet içerisinde olacağız. Ama bunu başarabilmek içinde her geçen gün bu ekibin kendini yenilemesi lazımdır. Turhal Şeker Fabrikası Turhal’a değer katmış bir fabrikadır. Turhal bu bölge bu fabrika ile var olmuş, bu fabrika ile bu güne kadar ayakta kalmış bu güne kadar gelmiş bundan sonrada Turhal’ın varlığı bu fabrika ile var olacaktır. Daha nice başarılar bizi beklemektedir.
Arkadaşlarımız bize başkanım bir fabrika daha alalım dediler alacaktık alacak gücümüzde vardı yalnız ayaklarımızı sağlam basacak güce sahip olmamız gerekmektedir. Bu çiftçinin bize emanet ettiği değerleri heba etmememiz lazımdır. Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları birbirine yakın olduğu için işlerimiz beraber yürütmekteydik fakat bölgemizin dışına ilk kez çıkıyoruz neyle karşılaşacağımızı da pek bilmiyorduk.
Bu bizim için iyi bir tecrübe oluyor bu tecrübeyi yaşadıktan sonra Devletin satacağı daha 12 adet şeker fabrikası var onların da belki birkaç tanesine talip oluruz diye düşünüyorum. Buradaki başarımız bundan sonraki yol haritamızı belirleyecektir. Bunun için hep beraber çalışacağız dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.