""

İŞKUR teşvikleri anlatmaya devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:58

İŞKUR teşvikleri anlatmaya devam ediyor

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız Milli İstihdam Seferberliği kapsamında çıkan İlave İstihdam Teşviklerini ve Kurumun diğer hizmetlerini anlatmaya devam ediyor.

İŞKUR teşvikleri anlatmaya devam ediyor
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2018 - 10:49

Yıldız, Organize Sanayi Bölgesindeki işverenler başta olmak üzere il genelindeki tüm işverenlerimizi ziyaret ederek bu yıl +2 İstihdam hedefiyle getirilen Teşvikleri ayrıntılı bir şekilde tanıtmaya devam ediyor. Getirilen bu teşviklerle imalat ve bilişim harici sektörlerde teşvik geçen yıl olduğu gibi bu yılda aynen devam etmekte olup asgari ücretli için oluşacak sigorta primi ve vergisinin tamamı (883 TL) devlet tarafından ödenecektir. İmalat veya Bilişim sektöründe hizmet veren işverenlerimiz ise sigortalının 5.412 TL’ye kadar olan prim esas kazan tutarı için ödeyecekleri 2.029,5 TL’ye kadar olan sigorta primi İŞKUR tarafından ödenecektir dedi.
Yıldız,bu Teşvik 01.01.2018 ila 31.12.2020 tarihleri arasında uygulanacağını söyleyerek, teşvik şartlarını taşıyıp istihdam edilen her sigortalı için 12 ay süre ile uygulanacağını hatırlattı.
Ancak Özel politika gerektiren gruplarımızın işgücüne katılımlarını artırmak adınaistihdam edilen sigortalının; 18 yaşından büyük 25 yaşından küçük erkek, 18 yaşından büyük kadın veya İŞKUR’a kayıtlı engelli olması durumunda destek 18 ay süreyle uygulanacaktır dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.