""

İşkur’dan çocuk bakım desteği « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:16

İşkur’dan çocuk bakım desteği

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, geçen yıl düzenlenen İstihdam Şurası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan istihdam teşvik paketi kapsamında işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık en fazla 400 TL bakım desteği kurs program süresince karşılanacaktır denilmişti.

İşkur’dan çocuk bakım desteği
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2018 - 7:00

İş Kur İl Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, kursiyerlerin, katılımcının kreşe, gündüz bakımevine devam eden yalnızca bir çocukları için aylık en fazla 400 TL bakım desteğinden faydalanma hakkı bulunduğunu belirterek, Çocuk bakım desteğinin 1 Nisan 2018 tarih ve sonrası açılacak kurs programlarını kapsayacağını söyledi.
Yıldız, “Ulusal İstihdam Stratejisi, gerekse diğer üst politika belgelerinde kadın istihdamının artırılmasına vurgu yapılmakta ve bu kapsamda hedefler belirlenmektedir. Diğer sektörlerle kıyaslandığında kadın istihdamının sanayi sektöründe daha düşük seviyede olması nedeniyle istihdam teşvik paketinde sanayi sektöründe düzenlenen mesleki eğitim kursları ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadın sayısının artırılması ve söz konusu sektörde çalışmanın özendirilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda; sanayi sektöründeki mesleklerde en az yüzde elli istihdam garantili olarak düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteğinin kurs, program süresince ödenmesi uygun görülmüştür.”diye konuştu.
DESTEKTEN
YARARLANMA
ŞARTLARI
Yıldız, destekten yararlanma şartlarını şöyle anlattı: “Bakım desteğinden yararlanmak için Yönetmeliğin 32’nci maddesinde belirtilen mesleki eğitim kurslarına katılma şartlarına ve 52’nci maddesinde belirtilen işbaşı eğitim programlarına katılma şartlarına kurs, program süresince haiz olunması gerekmektedir. Kursiyer, katılımcı tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslı ve kreş, gündüz bakımevi faturası, kreş, gündüz bakımevinden alınacak SGK Sicil Numarasının yer aldığı belge ile birlikte İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekmektedir. Kursiyer, katılımcının kreşe, gündüz bakımevine devam eden yalnızca bir çocuk için aylık en fazla 400 TL bakım desteğinden faydalanma hakkı bulunmakta olup Çocuk bakım desteği 1 Nisan 2018 ve sonrasında açılacak kurs, programları kapsayacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.