""

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Adayı Derviş Vural: Ülkemiz iyi yönetilmiyor uçurumun kenarında « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 05:57

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Adayı Derviş Vural: Ülkemiz iyi yönetilmiyor uçurumun kenarında

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Adayı Derviş Vural: Ülkemiz iyi yönetilmiyor  uçurumun kenarında
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 18:29

Gazetemiz Yeniufuk, 24 Haziran seçimleri için Yozgat siyasetinin nabzını tutmaya devam ediyor.
Siyasi parti adaylarının çalışmalarını yakından takip eden gazetemiz Yeniufuk, adaylarla yaptığı özel röportajları bayram özel sayımızda Yozgat halkının beğenisine sunuyoruz.
Kurulma aşaması ve zorlu süreci tamamlayarak siyasete yeni bir parti olarak giren İYİ Parti kısa sürede halkın desteğini alarak iktidara en büyük rakip olarak siyasi arenadaki yerini aldı. Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da vatandaşın ilgi duyduğu İYİ Parti, iddiasını buradan da en az iki milletvekili çıkararak mecliste Yozgat’ı temsil etmek istiyor.
Gazetemiz Yeniufuk, İYİ Parti Yozgat Milletvekili 2. Sıra Adayı Derviş Vural’ın da Şefaatli ve Akdağmadeni ilçelerinde seçim çalışmalarını yakından takip ederek izlenimlerimizi okurlarımızla paylaşıyoruz. İYİ Parti’nin en genç adayları arasında yer alan Derviş Vural’da ziyaretlerde kurduğu samimi diyaloglarla vatandaşın aklında ayrı bir yer edinmeyi başarıyor.
Yoğunluğu sebebi ile söyleşimizi ancak akşam iftar sonrası yapabildiğimiz İYİ Parti Yozgat Milletvekili adayı Derviş Vural sorularımıza açık yüreklilikle ve samimi bir şekilde yanıtlayarak Yozgatlılara önemli mesajlar verdi.
Yeniufuk Gazetesi: Kısaca kendinizi tanıtırmısınız?
Derviş Vural: “Ben 1 Mayıs 1978 Yozgat, Merkez Bacılı köyünde doğdum. Birçok hemşehrim gibi, çiftçi bir anne ve babanın evladıyım. Alınteri ile geçim sağlamanın kutsaliyetini iyi bilirim. İlköğrenimimi Yozgat Bacılı Köyü İlkokulu’nda tamamladım. Ortaokul ve liseyi Ankara’da okudum. Üniversite’yi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladım. Evliyim ve iki erkek evladım var. Uzun yıllardır, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak mesleğimi icra ediyorum.”
Yeniufuk Gazetesi: Neden aday oldunuz ve niçin İYİ Parti?
DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZ
Derviş Vural: “Demokrasi vazgeçilmezimiz. Adalet mülkün temeli, fakat 16 yılın sonunda hukuk sistemimiz tıkandı, ülke tek adamlığa doğru hızla gidiyor, demokrasi ağır yaralı, ekonomi sarsıntı geçiriyor. Eğitim sistemi tel tel dökülüyor. Kısaca, Ülkemiz kötü yönetiliyor ve uçurumun kenarında. Memleketin içerisinden geçtiği durum, herkes gibi beni de kaygılandırıyordu. Evlatlarımın geleceği için mücadele etmem gerektiğini düşündüm ve sonuçta Türk milliyetçisi bir genç olarak elimi taşın altına koymak, sorumluluk almak, memleketimize faydalı olmak için aday oldum. 3 yıldır Meral Akşener’in zorlukları aşa aşa verdiği mücadeleye destek oldum. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’in siyasi birikimine, tecrübesine yürekten inanıyorum. Ufkumuzu aydınlatıyor. Tıpkı Meral Hanım gibi; Hayalimdeki Türkiye’yi bir bayram sofrasına benzetiyorum. Bu sofranın etrafında oturan herkes neşeli, mutlu, geleceğe güvenle bakıyor. Sofradaki herkes, hepimiz için hazırlanan yemeğe eşit şekilde uzanıyor. Meral Hanım’ın bu hayali, bu vizyonu o kadar anlamlı ki, iyi niyet ile bakan herkes, ayrımcılık yapmayan, aklını kiraya vermeyen herkes, İYİ Türkiye, İYİ Yozgat vaat ettiğimizi, bunun için mücadele ettiğimizi görecektir.”
Yeniufuk Gazetesi: Milletvekili olursanız bugüne kadar yapılmayan ne yapacaksınız?
Derviş Vural: “Benim avantajım Ankara bürokrasinin işleyişini biliyor olmam. Mesleğimin gereği olarak iş dünyasına hakimim, bakanlık koridorlarında kaybolmam. Kimin ne sorunu varsa, en kısa zamanda çözmek benim boynumun borcu. Hemşehrilerimin dertlerini Meclis’e taşıyıp birilerine kurban etmeden, en iyi şekilde çözüm bulunmasını sağlayacağım. Ağır işleyen bürokrasiyi hızlandıracağım, Yozgat’ımızın hakkını söke söke alacağım.”
Yeniufuk Gazetesi: Yozgat ve Türkiye için hangi projeyi hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?
Derviş Vural: “Biz şekere kotayı kaldıracağız, bu Yozgat’a cansuyu olacak,ayrıca bölgesel tarım projeleri geliştirilmesi konusunda çalışacağım ve yine Sarıkaya gibi, tarihi güzellikler ile dolu bir çok turistik ilçelerimiz var. Potansiyelimizin geliştirilmesini ve ilçelerimizin tanıtılmasını sağlayacağım. Sebze yetiştiriciliğine destek olacağım ve pazarlama imkanını genişleteceğim. Sanayi ve üretimin genişletilmesini sağlayarak istihdamı artıracak, Yozgat’ı göç veren değil! Göç alan şehir haline getireceğim. Emin olun ayakları yere basan, en sağlam beyanname bizim beyannamemiz ve ekonomiden tarıma dünya çapında bir kadromuz var.”
Yeniufuk Gazetesi: Seçim çalışmaları kapsamında seçmenlerin size ve partinize ilgisi nasıldı?
Derviş Vural: “En rahat seçim çalışmalarından birisini gerçekleştiriyoruz. Her yerde bir sevgi seli var, bizi gören hemşehrilerimizin mutluluktan gözleri gülüyor. İlgi çok yüksek ve güzel. Tek sorun iktidarın baskısı, demokrasi dışı uygulamalar var. Analarımız sağına soluna bakarak kulağımıza eğilerek oğlum gönlüm sizde kurtarın bizi diyorlar. Çok şükür, korku duvarlarını yıkıyoruz.
Yozgat göç yüzünden zayıf düşmüş. İnsanımız, devlet kapısına mahkum edilmiş. Yoksulluk Akparti’nin en büyük istismar alanı olmuş. Şartlar her ne olursa olsun biz başaracağız, televizyonlarda ne yalan söylerse söylesinler, sahada güçlü bir İYİ Parti rüzgarı var. Dip dalgası geliyor”
Yeniufuk Gazetesi: Yozgat’ın sorunları noktasında öncelikli tespitleriniz nelerdir?
16 YILDA BİR FABRİKA AÇILMADIĞI GİBİ FABRİKALARI SATTILAR
Derviş Vural: “16 yıldır tek başına iktidar olan bir parti var, fakat Yozgat geriye gidiyor, taş üstüne taş konulmamış. Çocukluğumdan hatırlarım, her seçim döneminde iktidarlar havaalanı temeli atar, fakat Yozgat Havaalanı yerine Hava alır. Yozgat’ın en temel sorunu bu istismarcı iktidar ve onun yozlaşmış siyaset anlayışı. Bundan kurtulmamız lazım. Temiz bir sayfa açmamız lazım! Ben bazıları gibi koruma ordusu ile değil, hemşehrilerim ile iç içe gezerek, sivil toplum kuruluşlarımızın fikirlerini ve projelerini alarak çalışıyorum. Meclis’te bürokrasiyi takılmadan, örnek bir şehir oluşmasına katkı sağlayacağım. İstihdam imkanı sağlayarak, göçü önleyeceğiz, kısaca Yozgat İYİ olacak. Buradan iktidara sormak istiyorum, 16 yıldır iddia ettiğiniz gibi başarılıysanız, her gün Yozgat niçin kan kaybediyor? 16 yıldır bir fabrika açmadığınız bir yana, niçin şeker fabrikalarını satıyorsunuz? Üzülerek söylüyorum, görülen köy kılavuz istemez, bunlar iktidarda kalmaya devam ederse, Yozgat 4 vekilide arar hale gelecek. Acaba diyorum, Bayburt gibi 1 vekile düşünce mi bazı arkadaşlarımız artık yeter diyip, uyanacak.”
Yeniufuk Gazetesi: “Derviş Vural, milletvekili olduğu takdirde nasıl bir milletvekili profili çizecek.
Derviş Vural: “Benim bir profil çizmeme gerek yok. Ben neysem, vekil olunca da o olarak kalacağım. Makam mevki, çiğ adamları bozar. Mayamız temiz, çok şükür. Sıcak, samimi bir insanım. Hemşehrilerimle iç içe, onların derdi benim derdim, neşesi eğlencesi, benim neşem eğlencem anlayışla hareket ediyorum. Bugünlere hep çalışarak geldim. Arı gibi çalışkan birisiyim ve İnşallah Rabbim ömür verdikçe böyle kalacağım.
Makamlar gelip geçici, baki olan Allah (c.c), benim de gayem, samimiyet ile Yozgat’a ve vatana hizmet etmek. Bu vesile ile bana bu imkanı sağladığınız için size teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum. Rabbim Hayırlara vesile kılsın.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.