""

Kaos mu, yaratıcı yıkıcılık adıyla kaos mu? Tercih sizin « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:30

Kaos mu, yaratıcı yıkıcılık adıyla kaos mu? Tercih sizin

Kaos mu, yaratıcı yıkıcılık adıyla kaos mu? Tercih sizin
Son Güncelleme :

12 Ocak 2022 - 18:33

Parlamenter sistemde iktidar ve muhalefet olur. İktidarın görevi ülkeyi yönetmek muhalefetin görevi ise eleştirerek “ben daha iyi yaparım” iddiasında bulunmaktır. Siyaset; çevreye, kamuya, insana zarar vermeden insan ihtiyaçlarını karşılamak diye tarif edilir. İnsanlar hayattan barınma, yeme içme ve ahretlik eş ister. Sosyal hukuk devletinin görevi vatandaşlarının bu üç temel isteğini yerine getirmektir.  Devletin bunları yapabilmesi 4 temel konuda yeterli olmasına bağlıdır.

  1. Ülkede kendine yeten bir metalürji
  2. Kendine yeten kimya
  3. Kendine yeten tarım
  4. Kendine yeten enerji ya da ithal enerji

Bu 4 maddenin eksikliği insanların günlük hayatını olumsuz etkiler. Yiyemeyen, içemeyen, ısınamayan insanların aldığı ücret tüketimini karşılayamaması durumunda huzursuzluk baş gösterir. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan yığınlar, halk toplulukları birlikte sokaklara dökülerek kaos yaratabilir. Bugün ülkemiz tükettiklerimizi üretemeyen bir durumdadır. Başta da gazı, petrolü, ilacı, gübreyi, buğdayı, yemi, eti, pirinci, mısırı dövizle ithal ederek karşılamamız dövizin de artmasına neden olmaktadır.

20 yıldır üretim yerine betona boğulmak, kaynakların çarçur edilmesi yaşanabilecek kaosun temel sebebidir. 20 yıldır ülkemiz iyi yönetilememiştir.

Gelelim ABD patentli yaratıcı yıkıcılık deyimine. Bunun kısa adı kaos’tur. Parlamenter sistemlerde iktidar başarısız olduğu durumlarda iktidarın değişmesi doğal bir olaydır. Şu gün parlamentoda HDPKK olmadan millet ittifakının iktidar olma şansı yoktur. HDPKK ve FETÖ, ABD’nin piyonlarıdır. Bunların içinde bulunduğu bir hükümet modeli tam bir kaos anlamına gelir. Çare HDPKK harici milli birlik hükümetidir. Hükümetin ana programı ise ABD’ye karşı ülke savunması ve tükettiklerinizi üretmek olmalıdır.

Osmanlı’mım ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sırasında yaşanan büyük sosyolojik kırılmalar ABD ve batı tarafından hiç kabul edilmemiştir. ABD, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk’e düşmandır. Bunu hiç unutmayınız bu millet, devlet kesinlikle kaosa izin vermez, vermemelidir.

Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.