""

KARAYOLLARIDIR NE YAPSA YERİDİR « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 11:50

KARAYOLLARIDIR NE YAPSA YERİDİR

KARAYOLLARIDIR NE YAPSA YERİDİR
Son Güncelleme :

12 Nisan 2018 - 7:00

“Hafta başında iki ölümlü trafik kazası meydana geldi… Birisi Terminal kavşağı mevkiinde diğeri Sarıhacılı (köyü) mahallesi bölgesinde karış yöne geçmek isteyen gencin hafriyat kamyonunun çarpması sonucu olay meydana geldi…”

 

İki olayın ikisinde de; dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal… Adına ne derseniz deyin birden çok sebep bulmak mümkündür. Yozgat bölgesinde daha öncede meydana gelen birçok trafik kazasını hatırlayacak olursak hemen hepsinde benzer durumlarla mutlaka karşılaşırız…

Burada önemli olan bu olaylar başa gelmeden gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktır…Hangi işi yaparsanız yapın yaptığınız her işte mutlaka insan unsurunu düşünmeden kalkıştığınız her iş, sonuç itibariyle toplumun başına dert olmaktadır.

* * * *

Yukarıda verdiğimiz her iki olayda da insan unsuru yeteri kadar düşünülmediğinden telafisi mümkün olmayan ağır bedeller ödemek durumunda kalınıyor.

Terminal mevkiinde meydana gelen olayda her iki sürünün de dikkatsizlikleri göze çarparken, Sarıhacılı köyü mevkiindeki olayda her ne kadar bir dikkatsizlik olduğu gözlemlenmiş olsa da, ilgili kurumun bu bölgede gerekli tedbiri daha önceden almadığı Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalarla ortaya çıkıyor…

* * * *

Bakınız bu konuda Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın ağızından yapılan haber aynen şöyle:

Yozgat Belediyesinin, Karayolları  65’inci Şube Şefliğine daha önce mahallede alt ve üst geçit ile sinyalizasyon çalışması yapılması için talepte bulunduğu öğrenildi. Şefliğin ise bu talebi yeterli görmeyerek kabul etmediği ortaya çıktı.

* * * *

Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, mahalleye ilk etapta üst ve alt geçit yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.
Arslan, “Fakat ne hikmetse Karayolları bu taleplerimizi çok fazla kullanılmayacağını ileri sürerek bizim bu taleplerimizi kabul etmedi. Sonrasında ise oraya bizim yöresel ürünler evinin yapılmasından sonra taleplerimizi yeniledik. Oraya bir tane ışıklandırma konulmasını istedik. Nihayetinde orası köy olmaktan ziyade Yozgat’ın Mahallesi oldu. Mutlaka oraya bir sinyalizasyon gerekiyordu. Ancak Karayolları buna da sıcak bakmadı. Tabi biz Belediye olarak Karayolları izin vermediği sürece orada bir sinyalizasyon çalışması yapamıyoruz. Çünkü orası Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı yol ağı içerisinde yer alıyor. Bizim o yol ağı içerisinde bir tasarrufta bulunmamız mümkün değil” dedi.
Aynı yerde daha önce de benzer kazaların yaşandığını dile getiren Kazım Arslan, mahallede ki geçit’in çok tehlikeli olduğunu dile getirdi.

* * * *
Arslan, “Eğer tedbir alınmazsa bundan sonra da olacak. Giden bir canın kıymeti hiçbir bedelle, parayla ödenemez. Bu noktada artık Karayollarının bu son kazadan sonra daha duyarlı olacağını ümit ediyorum. Orada mutlaka üst geçit veya alt geçit çalışması gerekiyor. Onun ötesinde bir sinyalizasyon çalışması da gerekiyor. Bize gerekli izini verselerdi, biz gerekli sinyalizasyonu da, üst geçidi de şimdiye kadar çoktan yapardık” dedi.
‘Bir can her şeye değer’ diyen Dr. Kazım Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Karayolları orada üst geçit veya alt geçidin çok fazla kullanılmayacağını düşünüyor. Her halde matematik hesabı yapıyorlar. Rantabl bulmuyorlar. Ama bir can her şeye değer. Yani orada bir kişi bile geçecekse günde değer. Belli bir sayıda insanın geçeceğini düşünerek ona göre karar veriyorlar. Ama burada insan hayatı  söz konusu olduğu için bir kişi bile olsa biz bu tedbiri almak zorundayız.”

 

*  Kurumların yapması gereken önemli bir yatırımı kendi gayretleriyle ve imkanlarıyla Yozgat’a kazandıran İşadamı!

* Emaneti en başında aldıkları gibi kural gereği teslim etmek istediklerini belirterek bir yerlere masaj veren Ekip!

* Büyük umutlarla katıldıkları turnuvalarda üstün başarı göstermelerine karşın tecrübesizlik yüzünden kaybeden Takım!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.